Tässä piirakassa käytin aiemmin postaamaa ohjetta "Peltipiirakka" hyväkseni. Piirakka tuli pojan synttäreille, joten tein kuorrutteesta vihreää teeman mukaan. Tarve oli myös tehdä maidoton ja gluteeniton, joten muuntelin ohjetta hieman, että sain piirakasta sellaisen.

VANILJAPALAT VIHREÄLLÄ KUORRUTTEELLA ( maidotona ja gluteeniton)

Pohja:

5 munaa

4 1/2 dl sokeria

3 dl perunajauhoja

3 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Semper)

1 1/2 tl leivinjauhetta

300 g sulatettua maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai hopekääreinen)

Kuorrute:

10 rkl sulatettua maidotonta margariinia

10 rkl kylmää kahvia

4 tl vaniljasokeria

n. 500 g tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa yleiskoneessa munat ja sokeri vaahdoksi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita puuhaarukalla varovasti sekaisin. Lisää taikinaan sulatettu rasva ja sekoita jälleen varovasti hyvin sekaisin.

Kaada taikina pellille ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsää (en ole katsonut kellosta aikaa koskaan).

Tee kuorrute välittömästi kun otat pohjan pois uunista. Vedä pohja pelliltä vaikka siirrettävälle leivintasolle (kuorrutteen kanssa vaikea saada ehjänä vedettyä pois pelliltä).

Tee kuorrutteesta sopivan löysää lisäämällä tarvittaessa rasvaa tai kahvia enemmän. Levitä kuorrute heti piirakkapohjan päälle ja laita päälle heti strösseleitä tai nomparelleja koristeeksi (kuorrute jähmettyy nopeasti niin ettei koristerakeet tartu). Tässä täytyy siis olla aika nopea =).

Vie piirakka hetkeksi viileään jähmettymään, näin leikkaaminen paloiksi sujuu helpommin. Piirakka soveltuu oikein hyvin pakastamiseenkin.

Kuorrutteen väriä voi muuttaa mieleisekseen lisäämällä valmiiseen kuorrutteeseen elintarvikeväriä. Itse käytin vihreää pastaväriä.

IMG_3108.jpg