Suomen Itsenäisyyden kunniaksi päätin tehdä iltapäiväkahvipöytään täytekakun. Luonnollisesti kakusta tuli Suomen lipun näköinen.

IMG_2927.jpg

5 MUNAN SOKERIKAKKUPOHJA

5 iso kananmunaa, punnitaan.

Sokeria yhtä paljon kuin munia.

Nämä vatkataan kuohkeaksi, 5 minuuttia.

Kerro munien paino 0,7 = jauhojen kokonaismäärä.

Kokonaismäärä kerrotaan 0,3 = perunajauhojen määrä.

Jauhojen kokonaismäärä - perunajauhojen määrä = gluteenittomien jauhojen määrä (tai vehnäjauhojen ellei halua gluteenitonta).

+ 1 tl leivinjauhetta.

Sekoita jauhot keskenään ja lisää munasokerivaahtoon varoen. 

Kaada taikina vuokaspraylla voideltuun vuokaan, pohjalle leivinpaperi. Itse käytin säädettävää reunavuokaa. Laita välittömästi uuniin alatasolle 175 asteeseen noin 30 minuutiksi. Koita 20 minuutin kohdalla kakkua tikulla, jos taikinaa jää vielä tikkuun, sammuta uuni ja anna pohjan olla uunissa vielä noin 10 min. Kun kakku on kypsä ja otat pois uunista, pudota kakkuvuoka heti uunista poisottamisen jälkeen 2 x pöytään noin 30cm:n korkeudelta (jotta ilmakuplat poistuvat ja kakku ei lässähdä). Anna olla vuuassa ennen kumoamista noin 15 min. 

Leikkaa hyvinjäähtyneenä tai seuraavana päivänä kahteen osaan ja täytä.

TÄYTE

1. välissä: Kuningatarhillo ja kermavaahto

2. välissä: Mansikkamousse (Mascarponejuustoa, kermavaahtoa ja muussattuja mansikoita)

KOSTUTUS

Vaniljalla maustettu maito

SOKERIKREEMI

100 g voita

1 tl vaniljasokeri

3 dl tomusokeria

1 rkl vettä

Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Tällä sokerikreemillä vuorasin kakun ennen sokerimassan laittoa. Sokerimassa pysyy parempana kakun päällä (hikoilematta) useita päiviä, kun alla on sokerikreemi.