Kuivakakkujen Kuningatar: Ihannekakku <3

IMG_3924.jpg

Ohje jälleen otettu talteen Annin Uunissa -blogista. Kiitos taas Annille ihanasta ohjeesta!

IHANNEKAKKU

4 kananmunaa

5,5 dl hienosokeria

1,5 dl vettä

200 g voita

6 dl venhäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 vaniljatangon siemenet

1 raastettu sitruunankuori

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele (vetoisuus noin 2,5 litraa) kakkuvuoka huolellisesti. Korppujauhota halutessasi.

Mittaa kulhoon munat ja sokeri, vatkaa kuohkeaksi.

Samaan aikaan kiehauta vesi, jonka sekaan olet mitannut ja pilkkonut voin sulamaan.

Kaada vesiseos munavaahtoon kulhon reunaa pitkin koko ajan vatkaten kevyesti.

Sihtaa jauhot ja mausteet taikinaan kevyesti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45-60min (175 asteessa).

Nosta vuoka uunista ja anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15min ennen kumoamista.

Vinkki: Taikinaan voi lisätä mausteita oman mielen mukaan, esim. kardemummaa tai kanelia. Päälle voi sihdata vaikkapa tomusokeria tai lumijauhetta.