Tässäpä testiversio syyskuun alkuun tilatusta mustikka-valkosuklaajuustokakusta.

Vähän koristuksia saatan muuttaa lopulliseen versioon.

Makuraadin (perheeni =) ) mukaan kakku oli "tajuttoman hyvää" =).

IMG_3871.jpg

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja

1 1/2 pakettia Wilhelmiinakeksejä (tai muita vaaleita keksejä)

70-100 g margariinia

Mustikkatäyte

n. 3 dl tuoreita mustikoita

2 dl kuohukermaa

1 pkt mascarponejuustoa

2 tl vaniljasokeria

tomusokeria oman maun mukaan

3 liivatelehteä

Valkosuklaatäyte

2 dl kuohukermaa

n. 2 dl vaniljakastiketta

n. 200 g valkosuklaata

3 liivatelehteä

(sokeria ja vaniljasokeria)

Vuoraa irtopohjavuuan (halkaisija noin 26cm) pohja leivinpaperilla. Kuvan kakku on tehty 20cm vuokaan.       Jos omistat reunakalvoa, se on oiva apu vuuan reunalle, kakun reuna jää paljon siistimmäksi. Sulata margariini kattilassa ja murskaa keksit. Sekoita keksit margariinin joukkoon ja kaada keksiseos vuuan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Valmista mustikkatäyte. Murskaa mustikat esim sauvasekottimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, mascarponejuusto ja mustikat yhteen. Lisää tomusokeria oman maun mukaan. 

Kiehauta kattilassa noin puoli desilitraa vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Voit myös käyttää mustikoista tullutta mehua/nestettä. Kaada ohuena nauhana hiljaa varovasti vatkaten mustikkatäytteen joukkoon. Vatkaa vain sen verran että juuri sekoittuvat. Kaada sitten täyte keksimassan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään tunniksi. 

Valmista sitten valkosuklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike kermavaahdon joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa täytteeseen. Lisää tarvittaessa sokeria ja vaniljasokeria. 

Sulata liivatteet ja lisää täytteeseen kuten edellä mustikkatäytteeseen.

Kaada sitten valkosuklaatäyte varovasti hyytyneen mustikkatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin, mielellään yön yli. Koristele juuri ennen tarjoilua mieleiseksi.

IMG_3870.jpg

IMG_3872.jpg