IMG_3331.jpg

KINUSKI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja:

175 g keksejä (esim. Digestive)

70 g sulatettua margariinia

Täyte:

2 dl vispikermaa

250 g mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa

100-130 g valkosuklaata (Pandan suklaasta tulee parasta)

tomusokeria oman maun mukaan

3 liivatelehteä

Kinuskikiille:

2-3 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

1 1/4 dl fariinisokeria

Murskaa pohjan keksit murusiksi esimerkiksi sauvasekottimella. Sekoita keksimurusten joukkoon sulatettu margariini.

Laita noin 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa reunat esim. reunakalvolla. Painele keksimassa pohjalle ja laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Lisää tarvittaessa tomusokeria.

Sulata liotetut liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä. Vaihtoehtoisesti voit laittaa veteen vähän sitruunamehua.

Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseoksen joukkoon samalla seosta hiljaa vatkaten, vain sen verran, että liivateseos sekoittuu joukkoon.

Kaada täyte vuokaan keksimassan päälle ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia jääkaapissa.

Tee kinuskikiille. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi, älä keitä. Lisää kuumaan seokseen liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoittaen. 

Kaada kinuskikastike täytekerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Maraboun dubbel nougat -suklaapatukan palat sopivat äärettömän hyvin tähän kakun makuun <3.