IMG_1548-normal.jpg

MUTAKAKKU         Kinuskikissan ohjeella

 

150 g tummaa leivontasuklaata esim Fazer

150 g voita tai margariinia

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

4 munaa

2 1/2 dl sokeria

Paloittele suklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voi- ja suklaasula keskenään.

Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola kekenään.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhoseos vuorotellen voi-suklaaseoksen kanssa.

Voitele ja korppujauhota 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.

Paista 200 asteisen uunin alatasolla 15-30 minuuttia. Itse paistoin 20 minuuttia ja kakusta tuli mielestäni hieman liian "kypsä", eli varmaan 15 min olisi ollut sopiva aika.

Mutakakun on tarkoitus siis jäädä sisältä hieman "raa àksi". Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Päälle voit sirotella tomusokeria jos et tee marenkia siihen.

Mutakakku tarjoillaan perinteisesti vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. Meillä syötiin jäätelön kera =) näin hellepäivänä.

IMG_1551-normal.jpg

Laitan tähän alle tuolta Kinuskikissan sivulta myös tuon marengin teko-ohjeen, nimittäin se on kivan näköinen ja varmasti makoisa senkin kanssa.

MARENKI

4 valkuaista

1 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä/pursota marenki kakun päälle.

Laita kakku uuniin (200 astetta) noin 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

IMG_1550-normal.jpg

Malvan oksan ja pari Valkovuokkoa kävin nappaamassa etupihan kukkapenkistä piristämään helteistä sadepäivää <3