MUTAKAKKU Kinuskikissan ohjeella
150 g tummaa leivontasuklaata esim Fazer
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
4 munaa
2 1/2 dl sokeria
Paloittele suklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voi- ja suklaasula keskenään.
Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola kekenään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhoseos vuorotellen voi-suklaaseoksen kanssa.
Voitele ja korppujauhota 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteisen uunin alatasolla 15-30 minuuttia. Itse paistoin 20 minuuttia ja kakusta tuli mielestäni hieman liian "kypsä", eli varmaan 15 min olisi ollut sopiva aika.
Mutakakun on tarkoitus siis jäädä sisältä hieman "raa àksi". Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Päälle voit sirotella tomusokeria jos et tee marenkia siihen.
Mutakakku tarjoillaan perinteisesti vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. Meillä syötiin jäätelön kera =) näin hellepäivänä.
Laitan tähän alle tuolta Kinuskikissan sivulta myös tuon marengin teko-ohjeen, nimittäin se on kivan näköinen ja varmasti makoisa senkin kanssa.
MARENKI
4 valkuaista
1 dl sokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä/pursota marenki kakun päälle.
Laita kakku uuniin (200 astetta) noin 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Malvan oksan ja pari Valkovuokkoa kävin nappaamassa etupihan kukkapenkistä piristämään helteistä sadepäivää <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.