Näyttäisi olevan jonkinlainen keksibuumi menossa ;-).

No, näitä Linzer-keksejä piti nyt kokeilemani.

IMG_0219-normal.jpg

Nämä olisivat olleet jouluksi ihania, mutta miksikäs ei esimerkiksi ystävänpäiväksi. Sehän on tässä jo reilun kuukauden kuluttua. Näitä on myös helppo pakastaa, pohjia ja päälikeksejä, lisää vain täytteen ja tomusokerin sitten kun laittaa tarjolle.

IMG_0220-normal.jpg

Näistä Linzer-kekseistä näyttää olevan muutama muunnelma, eräskin sokeriton, munaton ja gluteeniton, mutta itse päädyin nyt kokeilemaan Ullanunelma -sivustolta seuraavanlaista ohjetta, jota hieman muunsin:

LINZER-PIKKULEIVÄT

200 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2-1 tl kanelia

4 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

Täyte

Vadelmamarmeladia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinaan.

Kauli taikina hyvin jauhotetulla pöydällä tai silikonisella leivonta-alustalla kaulimella paksuhkoksi levyksi. Jos kaulit taikinan liian ohueksi, et saa keksejä pöydästä ehjinä irti, kekseistä tuli myös parempia ja kauniimpia kun taikina jäi hiukan paksummaksi (noin 3-4mm).

Painele taikinasta yhtä paljon reiättömiä pohjapaloja ja reiällisiä päällyspaloja. Linzer-muotti on oiva tähän tarkoitukseen.

Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 175-200 asteessa noin 5-10 minuuttia. Omalla uunillani tuli nopeammin valmiita. Alkuperäisessä ohjeessa kehoitetaan paistamaan 8-10 minuuttia, mutta itselläni tahtoivat lähes palaa jo tuossa 8 minuutin kohdalla.

Anna keksien jäähtyä kunnolla ennenkuin siirrät ne pelliltä pois.

Sihtaa halutessasi tomusokeria reiällisten palojen päälle. Laita marmeladia tai hilloa pohjapalojen päälle ja paina reiällinen pala siihen päälle. Sitten ne ovatkin valmiita tarjoiltavaksi =).

IMG_0222-normal.jpg

IMG_0223-normal.jpg

Mieheni kommentti: "Onpa hyviä! Kaupasta ei kyllä saa näin hyviä keksejä!"

...joten tiesin onnistuneeni =)