Tämän kakun tehtyäni, toivoin taas kerran olevani kermavaahdon pursotusten ja kinuskikuorrutteen maailmanmestari...

IMG_2214-normal.jpg

Mietein pari kertaa julkaisenko blogiini tätä, koska kinuskikuorrutteesta ei tullut täydellistä. Olisin toivonut kinuskin olevan hiukan pehmeämpää ja helpommin leikattavampaa. Kermapursotuksista olisi myös voinut tulla hiukan nätimpiä.

Sokerikakkupohjan ohje löytyy Heinäkuu 2013 blogiarkistosta "1-vuotissyntymäpäiväkakku" -artikkelista. Tämäkin kakku on 6 munan kakku.

Kostutukseen käytin jälleen vaniljalla maustettua maitoa.

Täytteenä on lakkahilloa ja vaniljatäytettä, molemmissa väleissä. Vaniljatäytteen ohjeen otin Kinuskikissan sivulta. Laitan ohjeen myös tähän alle:

Vaniljatäyte:

4 rkl sokeria

4 rkl perunajauhoja

5 dl kevytmaitoa

2 keltuaista

1 vaniljatanko

3 dl kuohukermaa

n. 1 dl vaniljakreemijauhetta

TAI

4 liivatelehteä

4 rkl vettä

Sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa. Lisää maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Halkaise vaniljatanko ja lisää puolikkaat kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljajauhetta. Anna kiisselin jäähtyä. 

Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja yhdistä vaniljakastikkeen kanssa. Lisää seokseen vaniljakreemijauhetta, kunnes se on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi. Mikäli käytät liivatelehtiä, liota ne kylmässä vedessä 10 minuuttia ja sulta kiehuvaan veteen. Jäähdytä hetki ja sekoita sitten ohuena nauhana kaataen täytteeseen.

Kakun päälle tuli kinuskikuorrutus, jonka ohje myös kinuskikissan sivulta. Vastaisuudessa kokeilen kinuskiin lisätä hitusen voita. Jossain ohjeessa näin myös tomusokerista mainintaa, pitänee kokeilla. Mutta laitan nyt tämän kinuskin ohjeen tähän:

Kinuskikuorrutus:

3 dl kuohukermaa

3 dl fariinisokeria

Laita ainekset teflon-pinnoitettuun puhtaaseen ja kuivaan kattilaan. Kuumenna kunnes seos kiehuu. Alenna lämpöä keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen noin 15-20 minuutin ajan. Kinuskin tulee kiehua koko ajan, muta maltillisesti. Kannattaa suoritta vesilasitesti, että tietää kinuskin olevan valmista. Tiputa kinuskia siis kylmään veteen ja katso liukeneeko se vai jääkö nokareeksi ja saat sen otettua kokonaisena pois veden poiskaadettuasi.

Kaada kinuski heti kakun päälle. Näin kinuski ei ehdi jähmettyä ja saat levitettyä sen tasaisesti kakun päälle.

Jos lisäät voinokareen kinuskiin, sekoita se erittäin huolellisesti, että ei jää laikkuja sitten valmiiseen kinuskiin kakun päälle!

Kermapursotukset tein Flora Vispiä käyttämällä. Mukaan lisäsin vaniljakreemijauhetta. Reunoille manteli-pähkinärouhetta.

Jospa seuraavaan kinuskikakkuun saisin jossain välissä tehtyä sokerimassasta ruusuja =).