IMG_5687-normal.jpg

KOVAT PIPARMINTTUKARAMELLIT

3 dl taloussokeria

1 1/2 dl vettä

1 dl glukoosisiirappia

1 maustemitallinen piparminttuöljyä

elintarvikeväriä

1/2 dl tomusokeria

 

Laita leivinpaperi uunipellille ja öljyä leivinpaperi kevyesti.

Sekoita vesi, sokeri ja glukoosisiirappi paksupohjaisessa kattilassa. Keitä keskikovalla lämmöllä kunnes seoksen lämpötila on 152 astetta.

Ota kattila liedeltä, sekoita mauste ja elintarvikeväri joukkoon. Kaada massa öljytylle leivinpaperille. 

Anna jäähtyä. Kasaa massaa välillä kokoon lastalla. Kun massa on jäähtynyt käsinkosketeltavaksi, muodosta siitä tankoja, jota leikkaat esimerkiksi saksilla pieniksi paloiksi. Pyörittele palat tomusokerissa. 

IMG_5691-normal.jpg

Säilytä tiiviskantisessa purkissa.

Vinkki... jos et omista lämpömittaria, valuta pari tippaa kiehuvaa seosta kylmään veteen. Jos seos jähmettyy heti ja murtuu taitettaessa, se on valmista.

IMG_5698-normal.jpg

IMG_5700-normal.jpg