Mummun makoisista porkkanoista saa herkullista porkkanapiirakkaa.
Tässäpä ohje, jonka ohjekätköistäni löysin. Laitan sen muistiin tännekin, sillä luulin jo hukanneeni ohjeen.
PORKKANAPIIRAKKA
Pohja:
5 munaa
5 dl sokeria
200 g margariinia sulatettuna
5-6 dl porkkanaraastetta
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
100 g hasselpähkinärouhetta, jos haluaa laittaa
Täyte:
200 g maustamatonta sulatejuustoa
100 g pehmeää voita
350 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
Manteli-hasselpähkinärouhetta
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sulatettu margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös pähkinärouhe ja porkkanaraaste.
Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa n. 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä, muttei kuivu liikaa.
Jäähdytä piirakka hyvin ja tee täyte. Levitä täyte hyvin jäähtyneen pohjan päälle.
Sekoita täytteen aineet kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella sileäksi ja kuohkeaksi. Levitä pohjan päälle ja koristele rouheella.
Laita kylmään "jähmettymään". Piirakka on parasta kahvin kanssa hiukan kohmeisena =).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.