Mummun makoisista porkkanoista saa herkullista porkkanapiirakkaa. 

IMG_2164-normal.jpg

IMG_2166-normal.jpg

Tässäpä ohje, jonka ohjekätköistäni löysin. Laitan sen muistiin tännekin, sillä luulin jo hukanneeni ohjeen.

PORKKANAPIIRAKKA

Pohja:

5 munaa

5 dl sokeria

200 g margariinia sulatettuna

5-6 dl porkkanaraastetta

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

3 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

100 g hasselpähkinärouhetta, jos haluaa laittaa

Täyte:

200 g maustamatonta sulatejuustoa

100 g pehmeää voita

350 g tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

Päälle:

Manteli-hasselpähkinärouhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää sulatettu margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös pähkinärouhe ja porkkanaraaste.

Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa n. 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä, muttei kuivu liikaa.

Jäähdytä piirakka hyvin ja tee täyte. Levitä täyte hyvin jäähtyneen pohjan päälle.

Sekoita täytteen aineet kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella sileäksi ja kuohkeaksi. Levitä pohjan päälle ja koristele rouheella.

Laita kylmään "jähmettymään". Piirakka on parasta kahvin kanssa hiukan kohmeisena =).