Tämä kakun ohje on sekoitus useammasta ohjeesta, eli toisinsanoen aikalailla oma versioni.

Pohjan aineksia en edes tarkkaan laskenut...

VALKOSUKLAATUOREJUUSTOKAKKU

POHJA:

100-150g Digestivekeksejä

50-60g sulatettua margariinia

VALKOSUKLAAKERROS:

4 dl vispikermaa

1 prk (250g) mascarponejuustoa

1 levy (145g) Pandan valkosuklaata

3 liivatelehteä

3/4 dl vettä

(tomusokeria)

KAAKAOVANUKASKERROS:

4 liivatelehteä

1 - 1 1/2 dl tummaa kaakaota

1 dl sokeria

4 dl kevytmaitoa

 

Murskaa pohjan keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Laita (halk. noin 20cm) irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja reunan sisäpuolelle reunakalvo. Laita keksi-rasvaseos vuuan pohjalle ja painele tasaiseksi. Laita täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

Laita täytettä varten ensimmäiseksi liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon notkistettu mascarponejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

Kiehauta 3/4dl vettä kattilassa ja lisää liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana, samalla hiljalleen vatkaten, täyteseoksen joukkoon. Vatkaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat kunnolla keskenään.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi ennen kaakaovanukaskerroksen laittamista.

Laita kaakaovanukaskerrosta varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä kun seos on tasainen.

Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle varovasti. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia, mielellään yön yli. 

Irrota vuuan reunus ja siirrä lastan avulla tarjoilualustalle. Koristele mieleiseksesi.

IMG_3399.jpg