Jonkun aikaa mieleni on tehnyt värkätä jonkinlainen juustokakku kermaliköörillä maustettuna. Baileys-juustokakun ohjetta katselin ja sen päätin tehdä kun kävin Baileys likööriä ostamassa. Kakku jäi kuitenkin kiireiden vuoksi silloin tekemättä ja likööri kaappiin. Nyt sitten viikonlopulla päätin tehdä kun odottelimme vieraita sunnuntaiksi.

Päädyin sitten Kinuskikissan sivuille Irish Dream kakkua ihastelemaan ja sen sitten kuitenkin päätin loppujen lopuksi tehdä. Sehän on kuin Baileys-juustokakku, mutta lisänä on suklainen kiille päällä.

Tässä ohje vielä sieltä Kinuskikissan sivulta. Ohjetta on ihan pikkusen muokattu.

IRISH DREAM -juustokakku

Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa

Vuoraa irtopohjavuoan (halkasija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä – näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Itse käytin 21cm irtopohjavuokaa, johon kakku juuri ja juuri sopi kun jätti noin 1dl täytettä laittamatta (laitoin pariin muffinssivuokaan ylijäämän täytteen).

Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.

Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

IMG_2381-normal.jpg

IMG_2382-normal.jpg

Kuvan laatu ei ole paras mahdollinen kun illalla kuvasin. 

Kiilteeseen jäi myös hiukan kuplia, jotka omaa silmääni hiukan häiritsivät, joskin ne näkyvät kuvassa vielä selvemmin kuin luonnossa. Pursotukset tein Flora Vispistä, johon lisäsin vaniljakreemijauhetta vatkausvaiheessa.

Tämän kakun maku on jotenkin todella hieno, viehättävä. Pehmeä täyte, makea, kermainen ja aavistus liköörinmakuinen. Jokainen kakunmaistaja kyllä kehui tätä. Ja mielellämme seuraavanakin päivänä kaffin kanssa tätä mieheni kanssa maistelimme =). 

Toistekin teen kyllä!