Näin joulun alla on ihana tehdä leivonnaisia, joihin tulee kanelia... Koti tuoksuu sitten ihanasti kanelille ja joululle =).

Ja tuore pullantuoksu ja maku...mikäs sen parempaa!

Muistan lapsuusajoiltani, miten ihana oli tulla koulusta kotiin, kun äiti oli leiponut pullaa. Se oli paras tuoksu ikinä! Se sama tunne on ihana antaa omille lapsille <3.

Tässä siis yksi ihana ohje tänne blogiin tallelle =). Pullataikinan ohje on äidiltäni ja kanelitäytteen ohjeen olen joskus jostain (mistä lie) löytänyt.

IMG_2509-normal.jpg

KANELIKIERREPULLAT

Pullataikina

1/2 litraa maitoa (tietenkin suoraan tilalta tankista!)

1 muna

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

50 g tuorehiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa)

1,5 l vehnäjauhoja (n. 1 kg)

150-200 g sulatettua/pehmeää margariinia tai voita

Laita kuivat aineet ja muna taikinakulhoon. Sekoita ja kaada päälle reilusti lämmin maito. Sekoita hyvin. Lisää sen jälkeen pikkuhiljaa jauhoja ja sekoita. Jossain välissä voit laittaa rasvan joukkoon ja lisätä taasen jauhoja. Kun puuhaarukalla on vaikea sekoittaa, vaivaa taikina käsin loppuun ja lisää jauhoja sitä mukaa kun tuntuu. Parempia pullia tulee kun taikina on hiukan löysähköä, vaikka leipominen onkin silloin työläämpää =).

Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin.

Anna taikinan kohota lämpimässä, liinan alla niin kauan, että se on kunnolla kohonnut.

Kanelitäyte

200 g fariinisokeria

20 g munaa (1 kpl)

125 g pehmeää voita

25 g vaniljakreemijauhetta

5 g kanelia (n. 1/2 rkl)

Sekoita aineet keskenään ja vaahdota sähkövatkaimella "kreemiksi".

Tee/kaulitse taikinasta n.30 cm leveä suorakaide, n.3-4 mm ohut.

Levitä siihen päälle täyte ohueksi kerrokseksi ja rullaa tiukalle rullalle. Tasoita rullaa käsin.

Leikkaa rulla noin 2 cm vahvoiksi paloiksi. Käännä paloista "häntä" pullan alle. 

Laita palat vuokaan. Nostata liinan alla jonkun aikaa. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista lopuksi uunin keskitasolla n. 200-225 asteessa kunnes saavan kauniin värin ja ovat kypsiä. En ole katsonut kellosta aikaa..

Anna jäähtyä liinan alla. Sopii myös hyvin pakastettavaksi.

IMG_2505-normal.jpg

IMG_2508-normal.jpg