IMG_3015.jpg

Tästä ohjeesta tulee 2 kpl vuokaleipiä. Ihanan rapeakuorisia ja kuohkeita. Tämä leipä sopii mainiosti myös paahtamiseen.

PAAHTOLEIPÄ

30 g voita

50 g hiivaa

2 dl + 6 dl vettä

1 1/2 dl kuitupitoisia kaurahiutaleita

1/2 dl pellavansiemeniä

1 1/2 dl neljän viljan hiutaleita

1 rkl suolaa

16-17 dl (noin 1kg) vehnäjauhoja

VALMISTUS:

1. Sulata voi ja käytä puolet voista kahden (noin 2 litran) suorakaiteen muotoisen vuoan voiteluun. Molempien vuokien pitää mahtua yhtä aikaa uuniin.

2. Liuota hiiva 2 dl:aan kädenlämpöistä vettä. Lisää 6 dl kädenlämpöistä vettä, kaurahiutaleet, pellavansiemenet, neljän viljan hiutaleet ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Leivo taikinasta kaksi pitkänomaista leipää. 

3. Painele leivät vuokiin. Voitele leivät lopulla voilla. Anna kohota leivinliinalla peitettyinä noin 35 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

4. Paista leipiä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa leivät vuoista, käännä ylösalaisin ja jatka paistamista noin 6 minuuttia uuniritilällä.

IMG_3014.jpg