Tämän ihanuuden löysin melkolailla viimehetkillä ennen tyttäreni rippijuhlia Sisustus ja Sepustus -blogista. Ja kyllä kannatti tehdä tarjolle tämä, niin paljon kehuja tämä juustokakku sai!
Laitan ohjeen tänne omaan blogiini myös, itselleni muistiksi, sillä tätä tulee taatusti tehtyä toistekin. Ohjetta kaipailee muutama muukin vieras ilmeisesti ;-). Tämä ohje on hieman muokattu alkuperäisestä ohjeesta.
VALKOSUKLAA-MANSIKKA -TUOREJUUSTOKAKKU
Pohja:
200 g Wilhelmina keksiä
80 g sulatettua margariinia
Valkosuklaakerros:
1 prk Flora Vanilla Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
Mansikkakerros:
1 prk Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tuoreita mansikoita
2-3 rkl sokeria
3 liivatelehteä
Murskaa Wilhelmina keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Vuoraa noin 22cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunalle mielellään reunakalvo. Levitä keksimassa irtopohjavuoan pohjalle ja laita täytteen teon ajaksi se jääkaappiin jähmettymään.
MIKÄLI TEET KAKUN ISOMPAAN VUOKAAN (niinkuin itse tein), LISÄÄ VÄHÄN KEKSIMASSAA JA TEE MANSIKKAKERROS KAKSINKERTAISENA!
Tee valkosuklaakerros seuraavasti: Laita liivatelehdet kylmään likoamaan. Sulata valkosuklaa (mikrossa tulee paras tulos pienellä teholla ja välillä sekoittaen). Vaahdota Flora Vispi ja lisää vaahtoon tuorejuusto sekä sula valkosuklaa. Liota liivatteet vajaaseen puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja kaada se ohuena nauhana seokseen, hiljaa seosta vatkaten vain sen verran että sekoittuu tasaisesti. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen kuin lisäät mansikkakerroksen.
Tee mansikkakerros seuraavasti: Liuota liivatteet kuten edellä. Soseuta mansikat. Vaahdota Flora Vispi. Lisää vaahtoon tuorejuusto, sokeri sekä mansikkasose. Liota liivatteet vajaaseen puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana hiljaa seosta vatkaten seokseen. Älä vatkaa taaskaan liikaa! Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Koristele esimerkiksi suklaarouheella.
Kakusta jäi seuraavalle päivälle iltapäiväkaffille juuri sopiva herkkupala ;-)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.