Omenapiirakka on leivonnainen, jota aika ajoin tekee mieli, oli sitten syksy tai kevät. Aiemmin tein aina äitini reseptillä uunipellillisen, kunnes joskus sattumalta löysin erään omenakakkureseptin, jota sitten olen siitä asti tehnyt aina kun omenapiirakkaa on mieli tehnyt. Nyt rupesin etsimään jotain uutta ohjetta, ja netin syövereistä löysin "And something daily"-blogin. Siellä Emmi kehui erästä piirakkaa maailman parhaaksi, joten sitähän ilman muuta piti testata. Ja pisteet tämä piirakka kyllä puolelleen saikin!

IMG_2895.jpg

Laitan Emmin ohjeen tähän, jotta löydän itsekin helpommin sen ensi kerralla.

MAAILMAN PARAS OMENAPIIRAKKA

150 g voita

1 dl sokeria

3 dl jauhoja

1 muna

0,75 dl maitoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3-4 omenaa

kanelia ja sokeria

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri. Lisää hiljalleen jauhot, jonka jälkeen ota noin 1 dl taikinasta sivuun. 

Sekoita joukkoon muna, maito, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina (joka on siis valuvaa) voideltuun piirakkavuokaan. 

Ripottele päälle kuutioidut omenat, sivuun jätetty taikina sekä kanelia ja sokeria. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. 

Tarjoile lyhyen vetäytymisen jälkeen esimerkiksi jäätelön kera.

IMG_2896.jpg