Aurinkoista sunnuntaipäivää =).

Hellettä ja aurinkoa piisaa, kiva niin, sillä kylmä ja pimeä talvikin sieltä vielä tulee, nopeammin kuin muistammekaan. Vaikka siltikin itse pidän syksystä kaikkein eniten. 

Tämä helle laittaa omat haasteensa (mukaanlukien syntymäpäiväsankarin!) täytekakkujen ja voileipäkakkujen tekemiselle ja säilyttämiselle. Kerma ei tahdo vatkaantua ja kun saat sen vihdoin vatkattua, pursotusvaiheessa viimeistään tuntuu, että kaikki sulaa lötköksi käsiin =(.

Mutta sain kuin sainkin tarjottavat väännettyä, lievän kiireen ja ressin kera =).

Nyt sain sankarin päikkäreille, tiskikoneen pyörimään ja huushollin jokaisen räppänä auki ja ropellit pyörimään (että edes pikkusen viilenis tää mökki, sillä sisälämpötila alkaa hipoa "pikkusen" liian korkeita lukemia), niin ajattelin otta itselleni pienen puolituntisen ja päivittää vähän tätä "päiväkirjaani". Olishan sitä kaikenmoista tekemistä pilvin pimein, vadelmatkin odottaa tuolla pihalla poimijaa, mutta pakko hetkeksi rauhottua ja istahtaa.

Tässäpä tämä kuopuksen kakku nyt kokonaisuudessaan =). Sokerimassaa päällä ja kermapursotukset sivulla. Koristeet siis sokerimassasta ja marsipaanista, niinkuin edellisessä postauksessa taisin jo kirjoittaakin. Vadelmat ovat tuoreita, aamulla poimittuja omasta pihapiiristä =). Kakku on tavallinen sokerikakkupohja ja täytteenä vadelmahilloa ja kermaa ja toisessa välissä mustikkamarmelaadia sekoitettuna pieneen määrään vadelmahilloa. 

Kuvien alla sokerikakkupohjan ohje, jolla itse teen nykyään lähes kaikki kakkupohjat.

IMG_2021-normal.jpgIMG_2020-normal.jpgIMG_2022-normal.jpgSOKERIKAKKUPOHJA:

6 munaa

2 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

3/4 dl ohrakasta tai perunajauhoja

2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti nostellen puuhaarukalla. Kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-40min, tai kunnes kakku on saanut kauniin keltaisen sävyn ja on kypsä tikulla kokeiltaessa. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.