IMG_1531-normal.jpg

MINTTUDOMINO-PÄTKISKAKKU

Pohja:

2 x 1 "pötköä" Minttudominokeksejä eli 1 paketillinen

60-80 g margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä

240 g pätkiksiä

250 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. mascarpone)

1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1/2 dl kuumaa kahvia

Murenna keksit ja sekoita sulatettu rasva keksimurujen joukkoon. Vuoraa n. 24-26cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja laita reunalle reunakalvo, jos sinulla on sellainen. Painele muruseos vuuan pohjalle. 

Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 5-10 minuuttia. Hienonna sillä aikaa pätkikset ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita juuston ja suklaan joukkoon. 

Purista liika vesi liivatteista ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää seos ohuena nauhana käsivatkaimella hiljaa vatkaten muun seoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin, mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuuasta ja koristele esim. kaakaojauheella tai pätkiksillä.

IMG_1533-normal.jpg

IMG_1534-normal.jpg

Meillä tämä kakku meni hetkessä! Todella hyvää!