MINTTUDOMINO-PÄTKISKAKKU
Pohja:
2 x 1 "pötköä" Minttudominokeksejä eli 1 paketillinen
60-80 g margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
240 g pätkiksiä
250 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. mascarpone)
1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1/2 dl kuumaa kahvia
Murenna keksit ja sekoita sulatettu rasva keksimurujen joukkoon. Vuoraa n. 24-26cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja laita reunalle reunakalvo, jos sinulla on sellainen. Painele muruseos vuuan pohjalle.
Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 5-10 minuuttia. Hienonna sillä aikaa pätkikset ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita juuston ja suklaan joukkoon.
Purista liika vesi liivatteista ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää seos ohuena nauhana käsivatkaimella hiljaa vatkaten muun seoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin, mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuuasta ja koristele esim. kaakaojauheella tai pätkiksillä.
Meillä tämä kakku meni hetkessä! Todella hyvää!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.