Näis syksyn iloksi ajattelin tämän hetken luonnonantimista tehdä pikkusen marmeladia, pihlajanmarjakarkkeja =).
Eräästä Helsingin Sanomien artikkelista on tämä ohje löydetty. Marmeladista tuli aivan hyvää, hiukan "karvaista" tai sanoisinko, että "ei niin makeaa" kuin kaupasta ostetut pihlajanmarjakarkit =). Kannatan kokeilemaan =).
PIHLAJANMARJAKARKIT
350 g pihlajanmarjoja (noin 7 dl)
5 dl vettä
3 1/2 dl sokeria
7 g agar agaria
PINNALLE
kidesokeria
Mittaa kattilaan vesi ja pihlajanmarjat. Keitä noin 15 minuuttia, eli kunnes marjat ovat vaalenneet. Siivilöi mehu ja puserra myös marjoja siivilän läpi. Valmista sakeaa mehua pitäisi olla noin 3-3,5 dl.
Vuoraa leivinpaperilla vuoka (noin 20 cm x 20 cm). Kaada pihlajanmarjamehu kattilaan ja lisää sokeri ja kuumenna. Lisää agar agaria kiehuvaan mehuun sekoittaen. Keitä hetken ajan. Kaada marmeladiseos leivinpaperin päälle vuokaan. Hyydytä kelmun alla jääkaapissa.
Paloittele hyytynyt marmeladilevy. Kieritä palat sokerissa. Säilytä marmeladi jääkaapissa.
Marmeladi kannattaa sokeroida juuroi ennen tarjoilua, sokeri sulaa helposti marmeladin pinnalle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.