On haasteellista leipoa gluteenittomia ja samalla maidottomia herkkuja, jotka oikeasti olisivat herkkuja, makoisia. Usein maidottomissa leivonnaisissa on pieni soijan sivumaku. Tämä juustokakku/hyydykekakku onnistui mielestäni aika hyvin, makeutta saa lisättyä jos haluaa. Myös maidottomalla vaniljakastikkeella saa täytteeseen hiukan erilaista makua. Itselläni ei kuitenkaan tuota vaniljakastiketta ollut saatavilla, joten käytin täytteeseen soijakermaa ja soijajugurttia.

HYYDYTETTY PERSIKKAKAKKU (maidoton ja Gluteeniton)

Noin 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan

POHJA:

200 g maidottomia ja gluteenittomia keksejä, esim Semper

75 g sunnuntai maidotonta margariinia

TÄYTE:

6 liivatelehteä

2,5 dl soija vispikermaa

250-300 g Alpro Soya maustamatonta soijajugurttia

1 prk säilykepersikoita soseutettuna

sokeria maun mukaan

vaniljasokeria maun mukaan

3 rkl persikoiden sokerilientä

PINNALLE:

1 liivatelehti

1 prk Piltti persikkasosetta tai 1/2-1 prk säilykepersikoita soseutettuna

3 rkl persikoiden sokerilientä

Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja laita reunoille reunakalvo (reunakalvo ei ole pakollinen, mutta kakun reunoista tulee siistimmät). Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota Vispi. Lisää vaahdotetun Vispin joukkoon soija-jogurtti. Valuta persikoista sokeriliemi (muista säästää liemi). Soseuta persikat sauvasekoittimella ja lisää sose täytteeseen. Mausta sokerilla. Kiehauta sokeriliemi kattilassa ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen pintakerroksen laittamista.
Tee pinnalle tuleva persikkasose. Laita liivate kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi. Jos käytät säilykepersikoita sokeriliemessä, valuta persikoista sokeriliemi ja soseuta sauvasekoittimella. Kiehauta sokeriliemi kattilassa ja lisää sekaan kuivaksi puristettu liivate. Kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen persikkasoseen sekaan.
Kaada persikkasose jähmettyneen täytteen pinnalle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Irrota veitsen avulla kakku vuoasta. Poista halutessasi leivinpaperi kakun alta varovasti lastan avulla. Koristele tuoreilla vadelmilla.
IMG_3387.jpg