Piirakan ohje on Mimmin keittiössä -blogista.

MURUPIIRAKKA OMENA-PERSIKKATÄYTTEELLÄ

4 kananmunaa

3 1/2 dl sokeria

4 dl maitoa

2 dl sulatettua voita

8 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

Täyte:

3 isoa omenaa ja 1 pieni prk säilykepersikoita

Muruseos päälle:

100 g voita pehmeänä

2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki pohja-ainekset keskenään ja kaada leivinpaperin (2 päällekkäin) päälle reunalliselle uunipellille.

Levitä pohja tasaiseksi.

Kuutioi kuoritut omenat, valuta persikat hyvin ja kuutioi nekin. Levitä hedelmäkuutiot tasaisesti pohjataikinan päälle.

Sekoita muruseoksen jauhot ja sokerit pehmeään voihin ja ripottele hedelmäpalasten päälle.

Paista piirakkaa n 175 asteessa 35-40 minuuttia.

IMG_1317-normal.jpg

Tässä samassa kuvassa olevat perhospikkuleivät on muistaakseni tehty samasta taikinasta kuin aiemmassa postauksessani Linzer-keksit. Jokaisessa perhosessa on pikeerillä liimattu sokerimassakukka, samanlainen kukka kuin rippijuhlien kirsikankukkakakussa.