Piirakan ohje on Mimmin keittiössä -blogista.
MURUPIIRAKKA OMENA-PERSIKKATÄYTTEELLÄ
4 kananmunaa
3 1/2 dl sokeria
4 dl maitoa
2 dl sulatettua voita
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 isoa omenaa ja 1 pieni prk säilykepersikoita
Muruseos päälle:
100 g voita pehmeänä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Sekoita kaikki pohja-ainekset keskenään ja kaada leivinpaperin (2 päällekkäin) päälle reunalliselle uunipellille.
Levitä pohja tasaiseksi.
Kuutioi kuoritut omenat, valuta persikat hyvin ja kuutioi nekin. Levitä hedelmäkuutiot tasaisesti pohjataikinan päälle.
Sekoita muruseoksen jauhot ja sokerit pehmeään voihin ja ripottele hedelmäpalasten päälle.
Paista piirakkaa n 175 asteessa 35-40 minuuttia.
Tässä samassa kuvassa olevat perhospikkuleivät on muistaakseni tehty samasta taikinasta kuin aiemmassa postauksessani Linzer-keksit. Jokaisessa perhosessa on pikeerillä liimattu sokerimassakukka, samanlainen kukka kuin rippijuhlien kirsikankukkakakussa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.