Innostuin kokeilemaan tänään tuolta leivontafoorumin puolelta löytynyttä kakkureseptiä. 

Ajattelin, että iltakahvilla appivanhempien kanssa voisi nauttia suklaista täytekakkua.

Tässä siis tulos =)

Pahoittelen jälleen kuvien ottamista illalla, väri ei kuvissa täsmää ihan todellisuuteen. Mutta saa tuosta käsityksen kuitenkin millaisesta kakusta on kyse.

 

suklaa-boysenmarjakakku-normal.jpg

Tässäpä ohje tänne muistiin. Tämä ohje löytyy siis leivontafoorumista Onneli78 julkaisemana (hieman kylläkin muokkailtuna).

SUKLAA-BOYSENMARJAKAKKU

Tumma sokerikakkupohja
5 kananmunaa
150 g (reilu 1 1/2 dl) sokeria
125 g (noin 2 1/4 dl) vehnäjauhoja
25 g (1/2 dl) tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vahdoksi. Sekoita kaakaojauhe jauhojen joukkoon ja siivilöi seos varovasti käännellen vaahdon sekaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Itse käytin halkaisijaltaan 20 cm vuokaa (kokeilin tehdä myös 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, mutta kakku jäi mielestäni liian matalaksi). Kaada taikina siihen. Vältä vuoan heiluttamista. 

Paista 170 C°:ssa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ritilälle tai muulle alustalle pian uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.

IMG_0341-normal.jpg

Kostutus
reilu 1 dl maitokaakaota (reilu 1 dl maitoa + 1 rkl kaakaojauhetta)

Suklaatäyte
100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vispikermaa
2 rkl kaakaotomusokeria (tai 1/2 rkl kaakaota ja 1 1/2 rkl tomusokeria)
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.

Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon ajaksi.

Boysenmarjatäyte

4 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
200 g boysenmarjahilloa
1 rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen / hetken vatkaten.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja kostuta se maitokaakaolla. Tässä vaiheessa laitoin itse reunakalvon vuokaan, koska irtopohjavuuan reunat loppuisivat kohta kesken... (kakusta tuli itselläni loppujen lopuksi 10 cm korkea). Levitä päälle boysenmarjatäyte. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

IMG_0343-normal.jpg

IMG_0345-normal.jpg


Kermapäällystys
2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä vaahto ohueksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta esim. palettiveitsellä. (itselläni ei mennyt noin paljon kermavaahtoa kakun päällystämiseen, ehkä puolet tuosta riittäisi)

Pursotukset
7 dl Flora Vispiä
2 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta 
punaista pastaväriä

Itse laitoin 5 dl Flora Vispiä ja 4 rkl vaniljakreemijauhetta. Oli ainakin helppo tehdä pursotukset.

Kakun alimmaisen pursotusrivin tein käyttämällä pelkkää suurta liitinosaa, siis tyllaa en käyttänyt ollenkaan tässä. Pursotin liitinosaa apuna käyttäen kermasta pallon ja "litistin" sitä teelusikalla. Tätä toistin sen koko rivin. Pienet "kukkaset" tein nron 31 tyllalla. Aika sutjakkaasti sai kukkasia pursotella, jos meinasi ettei kerma alkanut mennä vetiseksi pussin sisällä lämpimässä kädessä sitä pitäessä.

IMG_0346-normal.jpg

Tästä kakusta riittänee varmasti 15-20 hlölle, sillä kakun korkeus tekee sen, että kovin vankkaa palasta ei tarvitse ottaa. Meillä meni 8 makeannälkäiselle suulle puoli kakkua. 

IMG_0358-normal.jpg