Nämä ihanaiset sydämen muotoiset täytetyt pikkuleivät päätyivät näin Ystävänpäivänä ilahduttamaan ystävää.
Ohjeesta tuli omalla pienehköllä muotillani noin 65 täytettyä valmista pikkuleipää (joten kotiporukallekin jäi vino pino herkuteltavaa =)).
HERRASVÄEN SYDÄN-PIKKULEIVÄT
Taikina
200 g leivontamargariinia
1 1/2 dl Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
4 1/2 dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Väliin
Lemon curd tahnaa tai
Vadelmamarmeladia tai
Omenamarmeladia
Pinnalle
Siro erikoishienoa sokeria
1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan nopeasti vatkaten. Taputa taikina ohueksi levyksi tuorekelmun väliin ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä paksuhkoksi (noin 3mm) levyksi. Ota taikinasta muotilla pikkuleipiä ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-8 min. Jäähdytä. Laita kahden pikkuleivän väliin haluamaasi täytettä ja kierittele pikkuleivät kevyesti sokerissa.
Jos haluat pakastaa pikkuleipiä, täytä ja sokeroi ne vasta sulatuksen jälkeen ennen tarjoilua.
Tämä ohje on otettu Dansukker.fi sivulta
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.