Nämä ihanaiset sydämen muotoiset täytetyt pikkuleivät päätyivät näin Ystävänpäivänä ilahduttamaan ystävää.

IMG_2350-1.jpg

Ohjeesta tuli omalla pienehköllä muotillani noin 65 täytettyä valmista pikkuleipää (joten kotiporukallekin jäi vino pino herkuteltavaa =)).

HERRASVÄEN SYDÄN-PIKKULEIVÄT

Taikina

200 g leivontamargariinia

1 1/2 dl Siro erikoishienoa sokeria

1 muna

4 1/2 dl karkeita vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Väliin

Lemon curd tahnaa tai

Vadelmamarmeladia tai

Omenamarmeladia

Pinnalle

Siro erikoishienoa sokeria

 

1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan nopeasti vatkaten. Taputa taikina ohueksi levyksi tuorekelmun väliin ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä paksuhkoksi (noin 3mm) levyksi. Ota taikinasta muotilla pikkuleipiä ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-8 min. Jäähdytä. Laita kahden pikkuleivän väliin haluamaasi täytettä ja kierittele pikkuleivät kevyesti sokerissa. 

Jos haluat pakastaa pikkuleipiä, täytä ja sokeroi ne vasta sulatuksen jälkeen ennen tarjoilua.

IMG_2351-1.jpg

Tämä ohje on otettu Dansukker.fi sivulta