Nyt onkin tullut huiman pitkä tauko blogin päivittämisessä. Työ ja arkiaskareet ovat vieneet aikani enkä ole blogiin kerennyt kirjoitella mitään, vaikka jotain toki on tullut leivottua. Paljon samoja suosittuja leipomuksia, mutta jotain uusia kokeilujakin. Tässä tulee yksi uusi kokeiluni. Sattumalta löysin "Ranteita myöjen taikinasa" blogista niin ihanan ohjeen, että se oli samantien pakko testata. Tästä ohjeesta tulee pellillinen ihanan pehmeitä ja suussasulavia leivoksia!

IMG_2903.jpg

SUKLAISET MARIANNE-LEIVOKSET

POHJA

5 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl perunajauhoja

4 tl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista alimmalla tasolla uunissa 225 asteessa noin 7 min. Jäähdytä. Tee sillä välin täyte. Kostuta jäähtynyt pohja.

KOSTUTUSEEN

1 dl mehua tai maitoa

TÄYTE

5 dl vispikermaa

1/4 dl sokeria

Vaahdota kerma ja 1/4 dl sokeria.

2 kananmunaa

3/4 dl sokeria

Vaahdota munat ja 3/4 dl sokeria.

Yhdistä vaahdot.

1 1/2 dl Marianne crushia

1/2 dl vettä

2 tl liivatejauhetta

Lisää vaahtoon Marianne crush. Lämmitä vesi ja liivatejauhe, ja lisää ohuena nauhana vaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Leikkaa paloiksi ja nauti kahvin kanssa =). 

HUOM! Pakastaminen onnistuu, mutta paloja ei kannata laittaa päällekäin, koska päällinen on hyvin pehmeää, jopa pakastettuna. Jos pakastat, leivokset maistuvat kuin "Puffet-jäätelöltä" ja ne voi syödä oikeastaan samantien pakastimesta otettaessa =)!