IMG_2500.jpg

Mieheni pappalle 78 -vuotis-syntymäpäiväksi ja miksei vapuksikin <3.

Tämä kakku on tehty kahdesta kahden munan sydänkakkupohjasta, eli täytevälejä on kolme.

SYDÄNTÄYTEKAKKU

2 kananmunaa

0,75 dl sokeria

0,75 dl vehnäjauhoja

0,25 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kumoa varovasti ja anna jäähtyä rauhassa. 

Ja siis kaksi kertaa tämä.

Kostutus

Vaniljalla maustettu maito

Tekemässäni kakussa oli tuota vadelmatäytettä kahdessa välissä ja keskimmäisessä välissä suklaatäyte.

Suklaatäyte

100 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
2 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaolla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.

Vadelmatäyte

4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
200 g vadelmahilloa
1 rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja vadelmahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen / hetken vatkaten.

Pursotukset Flora Vispiä, johon vatkattu sekaan vaniljakreemijauhetta, kaakaojauhetta ja vähän ruskeaa pastaväriä 

IMG_2499.jpg

IMG_2502.jpg

Sininen kakkualusta ei oikein sovi kuvaan =)