Tein tässä viime viikonlopulla kutsuilleni hieman erilaisen juustokakun...Omena-vaniljajuustokakun. Pikkumurusia blogista löysin ohjeen ja päätin kokeilla, ja ainakin paikalla olleet vieraat kehuivat kakkua todella =), joten suuret kiitokset sinne pikkumurusia blogin kirjoittajalle!

IMG_0853-normal.jpg

Ohje juustokakkuun tulee tässä: (kannattaa kuitenkin näin alkuun muistaa, että tämä kakku vaatii hieman enemmän kärsivällisyyttä ja aikaa kuin "tavallinen yksinkertaisempi" juustokakku, mutta tämä on vaivan arvoinen kyllä!)

OMENA-VANILJAJUUSTOKAKKU

Mun irtopohjavuoka, johon kakun tein, taisi olla noin 21cm halkaisijaltaan.

Pohja:

100 g kaurakeksejä (itse käytin wilhelmina keksejä)

40 g voita tai margariinia

Jauha keksit ja yhdistä sulatetun rasvan kanssa. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla (ja reunat reunakalvolla jos omistat kalvoa) ja painele keksimurut vuuan pohjalle leivinpaperin päälle.

Omenahyytelö:

150 g omenasosetta (ohje alla)

1 1/2 liivatetta

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia ja sulata kiehuvaan tilkkaan vettä. Yhdistä omenasose ja sulatetut liivatteet. Kaada foliolla tai kelmulla vuorattuun (hieman pienempään kuin irtopohjavuoka) vuokaan tai astiaan ja laita pakastimeen jähmettymään.

Vaniljamousse

150 g mascarponea

50 g creme fraichea

65 g tomusokeria

Vatkaa nämä sekaisin. 

1 dl maitoa

1 vaniljatanko

Mittaa maito kattilaan ja raaputa sekaan vaniljatangon siemenet, laita myös tanko sekaan. Kiehauta ja poista vaniljatanko.

2 liivatetta

Liuota liivatteita kylmässä vedess noin 10 minuuttia. Lisää liuotetut liivatteet kuuman kuuman maidon sekaan ja lisää massaan.

3/4 dl vispikermaa

Vaahdota kerma ja lisää massaan. Kaada puolet massasta pohjalle keksimurusten päälle. Asettele päälle kohmeinen omenahyytelö pakastimesta ja kaada päälle loput massasta.

Nosta kylmään hyytymään.

Omenamousse

100 g mascarponea

100 g creme fraichea

50 g tomusokeria

Vatkaa nämä sekaisin.

250 g omenasosetta (ohje alla)

Lisää omenasose vatkattuun mousseen. 

2 1/2 liivatetta

Liota liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää sulatetut liivatteet mousseen. 

1 1/4 dl vispikermaa

Vaahdota kerma ja lisää massaan. Kaada omenamousse varovasti vaniljamoussen päälle ja nosta kylmään hyytymään.

 

Laitan tähän alle tuon Pikkumurusia blogissa olevan omenasoseen ohjeen, itselläni oli pakastimessa viime vuotista omenasosetta valmiiksitehtynä ja käytin sitä.

Omenasose

1250 g esim. valkea kuulas -omenoita kuorittuna ja siemenet poistettuna.

1 sitruunan mehu

3-4 dl vettä

Keitä kunnes omenat ovat pehmeitä ja soseutuvat vispilällä sekoitettaessa.

150 g hillosokeria

Lisää hillosokeri soseeseen ja keitä vielä hetki. Anna jäähtyä, laita purkkeihin ja pakasta.

IMG_0852-normal.jpg