Tässä toinen, ehkä hieman parempi toscapiirakan ohje, mitä aiemmin olen tänne laittanut.

MAAILMAN PARAS TOSCAPIIRAKKA

Pohja:

4 kanamunaa

3 dl sokeria

100 voita sulatettuna

2 dl kuohukermaa

3 tl leivinjauhetta

1,5 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

225 g voita

2,5 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

2 pss mantelirouhetta (itse laitoin toisen pussin wiener nougat rouhetta)

3 rkl maitoa

 

Sulata voi ja lisää se kerman joukkoon. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jauhoseos ja voi-kermaseos. Sekoita tasaiseksi ja kaada uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Valmista sillä välin kuorrutus: Sulata voi kattilassa, lisää muut kuorrutuksen ainekset ja anna kiehahtaa. Nosta piirakka uunista ja levitä kuorrutus päälle. Laita vielä uuniin paistumaan n. 10 minuutiksi, pinnan tulee olla kullanruskea.

IMG_0855-normal.jpg

IMG_0856-normal.jpg