Turhaan ei tätä munkkiohjetta netissä ole kehuttu! 

IMG_0834-normal.jpg

Hieman skeptisesti aina suhtaudun netissä oleviin ohjeisiin, sillä lähes jokainen tietysti kehuu omia reseptejään maailman parhaiksi. Mutta nämä todellakin olivat sellaisia, ainakin lähes =).

Tämän ohjeen löysin blogista, jonka osoite on mantelikakkuja.vuodatus.net.

MAAILMAN PARHAAT MUNKIT (itselläni tästä tuli 83 kpl munkkeja, mutta riippuu jokaisen munkkien koosta)

5 munaa

3 dl sokeria

8 dl maitoa

2 hiivapalaa (siis 100g)

1,5 tl suolaa

2 tl kardemummaa

reilu 1,5 kg vehnäjauhoja

250 g voisulaa

noin 1,5 l rypsiöljyä PAISTAMISEEN

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lämmitä maito ja lisää siihen hiiva, liuota hiiva hyvin. Sekoita maito ja muna-sokerivaahto keskenään. Lisää mausteet. Lisää jauhot ja rasva, ja vaivaa taikinaksi niinkuin normaali pullataikina. Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia tai kunnes taikina on kaksinkertaistanut alkukokonsa.

IMG_0833-normal.jpg

Tee taikinasta munkkirinkilöitä, possuja tai vaikkapa pienehköjä munkkipalloja. Itse tein suurimmaksi osaksi rinkilöitä, mutta tulipa testattua muutama possu ja pallokin. Jos teet rinkilöitä, helpoimmalla ja nopeimmalla tavalla teet, jos kaulit noin 1/3 taikinasta parin-kolmen sentin paksuiseksi levyksi ja painat jauhotetulla lasilla pyöreitä paloja taikinasta. Tee sitten sormilla reiät ja vaikka pyöritä hiukan pöydällä rinkilää sormien ympärillä että taikina hiukan venyy ja reiästä tulee vähän isompi. Tee samoin lopulle taikinalle. Kohota liinan alla.

IMG_0837-normal.jpg

Paista öljyssä ja sokeroi kuumina. Huomioi paistamisen aloittaessa, että rasvan tulee olla kuumaa, testaa pienellä taikinan palalla. 

IMG_0838-normal.jpg

HUOMIOI! Varaa kattilan kansi lähelle. Jos kuuma rasva jostain syystä syttyy palamaan, tukahduta kannella. Älä koskaan laita vettä kuumaan rasvaan! Älä pidä levyä maximi teholla vaan säädä sopivan kuumalle jotta munkit paistuvat nätisti, mutta eivät jää raaoiksi, eivätkä kuitenkaan ime liikaa rasvaa itseensä (Itselläni levyn max teho 9, pidän teholla 6 munkkien paistamisessa).

IMG_0835-normal.jpg

IMG_0836-normal.jpg

Jos pakastat munkkeja, sokeroi vasta sulatuksen jälkeen. Ja ei kun odottelemaan tulevaa Wappua =).