Eipäs tullut alkukesästä tehtyä raparperista mitään. Puska on vaivannut koko kesän mua ja nyt päätin tehdä mehua raparperista. Olen joskus vuosia sitten tehnyt, enkä muistanut millä ohjeella, joten löysin hyvän ohjeen Soul kitchen-blogista. Ohjetta muutin "oman maun" mukaiseksi, ja määrät olivat itselläni "noin-määriä".

Ja mehu on ihanaa, raikasta ja virvoittavaa! Suosittelen kokeilemaan! Varsinkin kuumiksi kesäpäiviksi (joita ei tänä kesänä kyllä ole nautittavaksi asti ollut) mehu on juuri oikeanlaista jääpalojen kera. Oikea hellejuoma =)!

IMG_2732.jpg

RAPARPERIMEHU

(n. 2 litraa)

noin 4 litraa raparperia

2 litraa vettä

noin 4 dl sokeria (oman maun mukaan)

sitruunamehua oman maun mukaan

 

Pese ja pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi ja raparperit ja anna kiehua hiljalleen noin puolisen tuntia. Muista, älä sekoita jos haluat mehusta kirkasta!

Siivilöi mehu ja kaada kattilaan. Muista taas, että et painele raparperia siivilässä, jos haluat kirkasta mehua!

Lisää sokeri ja anna sen liueta mehun joukkoon. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja jäähdytä.

Laimenna mehua veteen tai kuplaveteen. Itselläni sopiva laimennussuhde oli puolet vettä ja puolet mehua.

Tällä tavoin valmistetun mehun pitäisi säilyä pari viikkoa viileässä.