Oiiiiii <3, tää oli niin hyvää! 

Parasta juuri uunista tulleena, mutta hyvää myös seuraavana päivänä!

Kinuskikissan ohjeella tehty tämä Kardemummakakku, ja täytyy sanoa, että mikään kuivakakku tai sen tyylinen, ei tälle vertoja vetele! Hiukan muuntelin ohjetta, mutta ihan pikkusen vaan =).

IMG_3095.jpg

KARDEMUMMAKAKKU

150 g pehmeää voita

1 1/2 dl sokeria

2 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 tl kardemummaa (rouhittuna tai jauheena)

1 1/2 dl maitoa

Pinnalle

3/4 dl hasselpähkinärouhetta

1/4 dl raesokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Voitele ja korppujauhota pienikokoinen (noin 20cm halkaisijaltaan) irtopohjavuoka. Itse laitoin leivinpaperin pohjalle ja voitelin ja jauhotin vain reunat.

Kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta ja raesokeria. 

Paista 180-200 asteisen uunin keskitasossa, tai hieman alle, noin 35-40 minuuttia. Suojaa kakun pinta tarvittaessa foliolla ettei tummu liikaa.

Ja HUOM! Älä kumoa kakkua, ota vain vuuasta pois ja laita tarjoilualustalle =) ja syöpöttele kaffin tai teen kanssa =).