Jos pakastimessa on vielä jäljellä viime kesän marjoja, tähän piirakkaan ne on kiva käyttää. Tämä piirakka maistuu meillä myös lapsille, vaikka marjoina olisi punaherukoita =). Mielestäni tämä onkin "punaviinimarjapiirakka", koska äitini, siis lasteni mummu, tekee tätä piirakka usein punaviinimarjoista.

Tästäkin ohjeesta tulee uunipellillinen.

MUMMUN MARJAPIIRAKKA

4 lasia vehnäjauhoja

2 lasia sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

250 g sulatettua voita

1 muna

1 lasi maitoa (tai piimää/jugurttia/kermaviiliä)

marjoja oman maun mukaan, itse käytin punaisia viinimarjoja noin 5 dl.

marjojen sekaan sokeria ja perunajouhoja

Sekoita ensin keskenään vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe suuressa kulhossa. Lisää sitten sekaan sulatettu voi. Ota sen jälkeen taikinasta lasillinen taikinaa erilleen (tämä tulee piirakkaan marjojen päälle lopuksi).

Lisää sitten kulhossa olevaan taikinaan 1 muna ja sekoita. Sen jälkeen lisää 1 lasi maitoa ja sekoita hyvin. 

Kaada sitten hyvin sekoitettu taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi. 

Sekoita marjojen joukkoon oman maun mukaan sokeria ja 2-4 rkl perunajauhoja siivilän läpi (sitoo varsinkin pakastemarjoista tulevaa nestettä). Levitä sitten marjat taikinan päälle. 

Sen jälkeen ripottele lasissa oleva taikina piirakan päälle ja paista piirakkaa uunin keskitasolla (tai vähän alle) 200 asteessa noin 20 min.

Kun otat piirakan uunista, ripottele piirakan päälle vähän sokeria. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

IMG_0773-normal.jpg

IMG_0774-normal.jpg

Tästä piirakasta unohdin kylläkin tuon sokerin, joka olisi pitänyt laittaa uunin jälkeen siihen päälle =).