Tämä ihana jouluinen kakku on mukava kun se hyytyy suht nopeasti, ei tarvitse antaa välttämättä tekeytyä yön yli.
Makea, luonnollisesti nimen mukaisesti piparkakulta maistuva herkku.
PIPARKAKKUMOUSSEKAKKU
Pohja
180 g piparkakkuja
100 g margariinia
Täyte
2 prk vaniljarahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
3 kananmunan valkuaista
2 dl tummaa ruokosokeria
3 rkl kanelilikööriä (myös esim. Baileys kermalikööri käy)
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
7 liivatelehteä
Koristeet
Pieniä pipareita
valkosuklaa- ja maitosuklaapisaroita
Murenna piparkakut ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja kaada leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Irtopohjavuuan reunoilla käytän itse reunakalvoa, sen avulla reuna jää siistimmäksi ja kakku irtoaa vuuasta nätisti.
Itse tein kakun noin 22cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja se tuli piripintaan. Hyvä tulee varmasti isompaankin vuokaan.
Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sillä välin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja eri kulhossa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri sekä neilikka, inkivääri ja kaneli, lisää vielä kermavaahto.
Lämmitä likööri kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Anna jäähtyä ihan hetki. Vatkaa liivateliemi ohuena nauhana rahka-kermaseokseen. Lopuksi lisää varovasti sekoittaen valkuaisvaahto. Tarkista maku.
Kaada täyte pohjan päälle ja heiluta hieman vuokaa, että saat sen tasaiseksi. tasoita vielä lusikalla.
Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin verran.
Irrota kakku varovasti vuuan reunoista ja siirrä tarjoilulautaselle.
Koristele pipareilla ja haluamillasi koristeilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.