Makean ja suklaan ystävänä löysin eräästä lehdestä Valion ohjeen. Päätinpä kokeilla tyttäreni kanssa näitä herkulliselta näyttäviä leivoksia.

IMG_0709-normal.jpg

TÄYTETYT SUKLAAMARENGIT

3 valkuaista

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

30 g tummaa suklaata

1 rasia (200g) Valio Viola vaniljatuorejuustoa

Erottele laakeaan metallikulhoon valkuaiset, vatkaa. Lisää sokerit. Vatkaa seosta sähkövatkaimella hiljalleen poreilevassa vesihauteessa, kunnes seos on kädelle kuumaa. Nosta kulho pöydälle ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja sitkeää.

Pursota vaahdosta leivinpaperille uunipellille halkaisijaltaan noin 4cm nappeja. Valuta heti pursotusten jälkeen tippa sulatettua suklaata nappien pinnalle. Marmoroi pyöräyttämällä suklaata esimerkiksi coctail-tikulla. Huomioi, että "napit kovettuvat aika nopeasti ja suklaata on sen jälkeen hankala saada nätisti pyöräytettyä enää.

Paista 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Sammuta uuni, avaa luukku ja anna marenkien jäähtyä jälkilämmössä. Huom, tämä jälkilämpö on tärkeää, marengit saattavat jäädä muutoin liian pehmeiksi.

Täytä marengit tuorejuustolla. Pursottamalla saa helposti tuorejuuston marengin päälle. Paina varovasti toinen marenki päälle.

IMG_0708-normal.jpg

Nämä eivät muuten sitten tahdo säilyä nätteinä seuraavaan päivään, joten suosittelen herkuttelemista melko pian tekemisen jälkeen ja het kunnolla maha täyteen =)