Edellisessä postauksessa onnittelin jo valmistuneita ja koulunsa päättäneitä.
Tässä hiukan kuvaa yo-juhlaan tekemistäni lohivoileipäkakuista, näitä oli siis 2 kpl. Yksi kakku on mitoitettu riittämään 25 hlölle.
Kakku koostuu 32 paahtoleivän palasta. Alimmassa kerroksessa 8 tummahkoa kokojyväpaahtoleipää. Muissa kerroksissa vaaleaa täysjyväpaahtoleipää.
Kerrokset kostutin kevyesti maitojuomalla silikonisutia apuna käyttäen. Varoa saa, ettei kostuta liikaa.
Alimmassa leipävälissä on lohitäyte, samoin ylimmässä välissä. keskimmäisessä välissä raputäyte.
Kuorrutus tehty Flora kuohun ja ruohosipulituorejuuston sekoituksesta. Vatkasin molempia hetken ja yhdistin, ja lisäsin oman makuni mukaan mausteita himppusen.
Koristeina näissä kakuissa oli kylmäsavulohta, viinisuolaheinää, tuorekurkkua, tilliä, herneenversoja ja kahden värisiä viinirypäleitä.
Voileipäkakut kannattaa suunnitellä hyvin etukäteen, täten välttyy ostamasta liikaa tai liian vähän tarvikkeita. Myös teko on helpompaa kun on valmiiksi suunnitelma kakun sisuksesta ja ulkonäöstä.
Juhlapäivää edeltävänä päivänä kannattaa täyttää kakku, juhlapäivän aamuna sitten vasta kuorruttaa ja koristella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.