maanantai, 19. elokuu 2013
Siskoset kävivät tänään kaffikupposella =), tämmöstä pirtsakkaa kakkua saivat maistaa:
Ohje kuvan alla
Pohja
200 g |
keksejä , esim. Digestive |
75 g |
sulatettua voita tai margariinia |
Täyte
7 |
liivatelehteä |
3-4 dl |
kuohukermaa |
2 prk |
valkosuklaa-lime maustettua rahkaa |
2 rkl |
sokeria |
( 1 tl |
vaniljasokeria ) |
Koristeluun
1 limetti ohuina viipaleina
koristeluhelmiä tms.
Kiille
3 liivatetta
3 dl limettimehua (laimenna tarvittaessa)
vihreää elintarvikeväriä
Valmistusohje
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø n. 26 cm) pohjan kokoinen pala. Sivele hiukan rasvaa vuuan reunoille ja leikkaa leivinpaperista suikaleet reunoihin (ellet omista muovista reunusta). Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan tai limemehuun (3-4 rkl). Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia.
Valmista kiille kun kakku on hyytynyt. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 15 minuutiksi. Kaada limettimehua kulhoon ohjeessa oleva määrä ja värjää elintarvikevärillä sopivan väriseksi. Kiilteen väriä voi testata valkoista lautasta vasten. Kiehauta mehusta noin 1/2 dl ja liuota liivatteet siihen. Lisää kuuma liivateseos lopun mehun joukkoon. Jäähdytä kiillettä hieman, sillä sitä ei saa laittaa kuumana kakun päälle! Kun se on jäähtynyt, lusikoi se varovasti kakun päälle. Muista katsoa, että kiille ei valu pöydälle irtopohjavuoan väleistä. Nosta kakku kylmään hyytymään mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta varovaisesti ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele vähän ennenkuin laitat tarjolle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.