Kyllä tuli maukasta ja pehmeää leipää tällä reseptillä! Kiitos Belle Baie reseptistäsi!

Hyvin näytti menevän kaupaksi lapsen luokkaretkeä varten markkinoilla =). Ja leipä, jonka jätin kotiin, hupeni hetkessä =).

Taidan tehdä pikapuoliin tätä uudestaan.

IMG_2392-normal.jpg

 

VUOKALEIPÄ

5 dl n. 40 asteista vettä

50 g tuorehiivaa

1 dl kauraleseitä tms

1 dl ohrajauhoja

2 tl suolaa

1 rkl siirappia

n. 8 dl vehnäjauhoja

Voitele vuoka voilla. Sekoita hiiva lämpimään veteen. Lisää suola, siirappi, leseet ja ohrajauho. Anna turvota liinan alla noin 20-30min. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen, esimerkiksi puuhaarukkaa apuna käyttäen. Taikina saa jäädä hieman löysähköksi. Kaada taikina voideltuun vuokaa ja huomioi kohoamisvara! Täytä vuoka noin puolilleen! Anna kohota vielä noin 30min liinan alla. Paista uunin alatasolla 250 asteessa noin 25 minuuttia. 

Laita lämpimät leivät leivinliinan alle, jotta kuori hieman pehmittyy.