Tällaisen 12 munan täytekakun tein tilauksesta 3-vuotiaalle sankarille. Toiveena oli lumiukkoja. Myöskin toiveen mukaisesti kakun välissä oli sankarin äidin itsetekemää omenahilloa ja toisessa välissä tätä samaista hilloa kermavaahdon kera.

Kakun päällinen on sokerimassaa, jonka alla kermavaahtoa eristeenä. Reunat pursotin Flora Vispillä, johon lisäsin vaniljakreemijauhetta antamaan ryhtiä. Koristeet ovat sokerimassaa. Marenkikuusi sai hieman lumenvalkoista kristallipulveria päällensä kimalteeksi. Marenki on värjätty vihreällä pastavärillä. Valkoista lumijauhetta ripoteltu hieman ukkeleiden päälle antamaan talvista tunnelmaa =).

IMG_2205.jpg

Kakkupohjat (3kpl) ovat gluteenittomia, sillä meillä saanut kovan suosion tuo ihanan pehmeä perunajauhoista tehty kakku. Laitan ohjeen tähän alle. Tein tällä ohjeella siis 3 pohjaa.

GLUTEENITON TÄYTEKAKKUPOHJA (pellillinen)

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri hyvin vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Sekoita taikinaa vain sen verran että aineet sekoittuvat keskenään tasaisesti. 

Levitä taikin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia, kunnes päällinen on saanut hieman väriä. Kumoa kakkulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi paistopinnasta varoen veistä apuna käyttäen. Kakkulevy saa jäähtyä. 

HUOMIOI ETTÄ TÄMÄ GLUTEENITTOMALLA OHJEELLA TEHTY KAKKU ON HYVIN PEHMEÄÄ JA RIKKOUTUU HELPOSTI, joten kun laitat toista ja kolmatta levyä päälle, tarvitset sekä taitoa että onnea ;-).

Ihan pikkuisen kannattaa kostuttaa esimerkiksi vaniljalla maustetulla maidolla kakkulevyjä ennen täytteiden laittoa. ÄLÄ KOSTUTA LIIKAA, ja näitä ei ihan pakko ole kostuttaa lainkaan.

Ja muista, jos käytät kakun päällä sokerimassaa, vuoraa kakku kermavaahdolla ennen massan laittamista, se eristää kosteutta ja massan saa nätimmin kakun päälle eikä se kakun väri kuulla sieltä läpi. Kauli massa aina tomusokerin kanssa!

IMG_2206.jpg

IMG_2210.jpg

Tässäpä tuli nyt kahteen postaukseen oikein kunnolla lumiukkoja! Ulkona nyt kuluneen viikon aikana ei lumiukkoja ole voinut tehdä kun mittari näytellyt -10 asteen lukemia ja kylmä viima siivittänyt pakkasta. Mutta ilmeisesti loppuviikosta päästäisiin jo taas uloskin ihan oikeita lumiukkoja pyörittelemään =).

Omalle 2,5 -vuotiaalle pojallenikin piti ostaa muovailuvahaa, että saa harjoitella tekemään samanlaisia ukkeleita =). Sinni ei vaan ihan meinaa riittää vielä tässä iässä...