Kokeilin tehdä yhtenä päivänä tähän omaan suosikki piirakkaani, Peltipiirakkaan, kinuskikuorrutuksen. Piirakka onnistui täydellisesti, mutta pakastaminen olikin sitten haasteellisempaa, sillä kinuski ei kunnolla kovetu pakastimessa ja näinollen piirakkapaloja ei voinut mitenkään laittaa rasiaan päällekkäin, ei edes leivinpaperia väleihin laittamalla.

IMG_1984.jpg

Sekä piirakan, että kuorrutuksen ohjeet löytyvät aiemmista postauksistani, mutta laitan ohjeet vielä tähän niin ei itseni eikä muiden tarvitse alkaa kahdsta eri paikasta ohjeita alkaa etsimään.

KINUSKINEN PIIRAKKA

Pohja:

5 munaa

4 1/2 dl sokeria

3 dl perunajauhoja

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

300 g voisulaa

Kinuskikuorrutus:

4 dl vispikermaa (tai kuohukermaa)

3 dl fariinisokeria

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa yleiskoneessa munat ja sokeri vaahdoksi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita puuhaarukalla varovasti sekaisin. Lisää taikinaan sulatettu rasva ja sekoita jälleen varovasti hyvin sekaisin.

Kaada taikina pellille ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsää (en ole katsonut kellosta aikaa koskaan).

Tee kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle.

Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Sekoita ja keitä, kunnes seos sakenee, noin 5 minuuttia. Jäähdytä kinuskia hetki ja kaada piirakan  pinnalle. Ja lisää jotain haluamiasi koristeita, esim suklaahippusia.