Näin sateisen ja synkän päivän piristykseksi on kiva leipoa jotain uutta, erilaista, mukavaa ja hyvää =). Perhosella varustettu kakku =).

Sini Visan ohjeella tehty piilokuviokakku.

IMG_0685-normal.jpg

Tässä vielä ohje. Yksityiskohtaisen ohjeen kuvineen löydät Sini Visan resepteistä =).

PIILOKUVIOKAKKU

PERUSTAIKINA

225 g voita tai margariinia

3 dl sokeria

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 dl kevytkermaa

TUMMA TAIKINA

1/3 perustaikinasta

2 rkl kaakaojauhetta

VAALEA TAIKINA

2/3 perustaikinasta

1 sitruunan kuoriraaste

1/2 dl sitruunamehua

KUORRUTE

35 g voita

120g tummaa suklaata

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen kerman kanssa.

Erota taikinasta kolmasosa ja lisää siihen kaakaojauhe. Levitä pellille leivinpaperin päälle 1 cm:n paksuisesksi levyksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 13 minuuttia. Jäähdytä.

Viimeistele tumman taikinan kypsyessä vaalea taikina. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu taikinaan.

Voitele ja korppujauhota leipävuoka (tilavuus 1,5 litraa). Levitä pohjalle 1 cm vaaleaa taikinaa (muotoile taikina niin, että ettei taikinan ja kuvioiden väliin jää ilmataskuja). Ota tummasta kakkupohjasta muotilla kuvioita. Laita kuviot vuokaan tiiviiksi jonoksi. HUOMIOI suunta: kumottaessa kuvio kääntyy toisinpäin. Itse käytin perhosmuottia, joka on leveydeltään 5 cm siipien kauimmaisista kärjistä mitattuna.

Täytä vuoka vaalealla taikinalla lusikoimalla sitä vuorotellen keskiosan molemmille puolille. Levitä loput taikinasta kuvioiden päälle. Paista 200 asteessa noin 50 minuutia. Anna seistä hetken aikaa vuoassa. Kumoa ja jäähdytä.

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä miedoimmalla lämmöllä. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille ritilän päällä. Anna jähmettyä jääkaapissa.  

Kuorrutteen voi tehdä myös maito- tai valkosuklaasta, mutta laita niitä noin 40 g enemmän, sillä ne jähmettyvät heikommin kuin tumma suklaa.

IMG_0683-normal.jpg