Kauan kauan olen tätä kakkuvuokaa kuolannut netistä ja nyt sen päätin tilata. Eilen tämä ihanuus sitten saapui keittiööni ja heti tänään otin sen koekäyttöön. Mahtava vuoka, paras!
Tässä kakkuohje, jota käytin tähän vuokaan. Alkuperäinen ohje löytyy Pionilaakson blogista "Valkosuklainen karpalokakku" -nimellä. Muuntelin ohjetta ja nimeä hieman.
KAHDEN SUKLAAN KAHVIKAKKU
175 g pehmeää voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaa
250 g vehnäjauhoja (= noin 4dl)
2 tl leivinjauhetta
2 rkl mantelijauhetta
100 g valkosuklaata rouhittuna
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele ja korppujauhota vuoka. Itse käytin tähän kakkuvuokaan vuokasprayta, koska vuoka on hyvin "kuvioinen" ja spraylla saa ainakin varmasti voideltua koko vuuan kuvioista huolimatta.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja suklaarouheet.
Lisää vaahtoon kerma ja kuivat aineet.
Kaada/lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja tasoita.
Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia.
Anna hiukan jäähtyä ennen kumoamista ja vuuan irrottamista.
Jäähtyneen kakun voi koristella esimerkiksi valkosuklaalla ja toffee/kinuskikuulilla.
Tällaisia herkkuja saivat tämäniltaiset vieraamme =).
Kuvan ylänurkassa pikkuisen näkyvän piparkakkumoussekakun ohjeen löydät edellisestä postauksestani.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.