Kauan kauan olen tätä kakkuvuokaa kuolannut netistä ja nyt sen päätin tilata. Eilen tämä ihanuus sitten saapui keittiööni ja heti tänään otin sen koekäyttöön. Mahtava vuoka, paras!

IMG_2676-normal.jpg

Tässä kakkuohje, jota käytin tähän vuokaan. Alkuperäinen ohje löytyy Pionilaakson blogista "Valkosuklainen karpalokakku" -nimellä. Muuntelin ohjetta ja nimeä hieman.

KAHDEN SUKLAAN KAHVIKAKKU

175 g pehmeää voita tai margariinia

2,5 dl sokeria

3 kananmunaa

1 dl kermaa

250 g vehnäjauhoja (= noin 4dl)

2 tl leivinjauhetta

2 rkl mantelijauhetta

100 g valkosuklaata rouhittuna

100 g tummaa suklaata rouhittuna

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele ja korppujauhota vuoka. Itse käytin tähän kakkuvuokaan vuokasprayta, koska vuoka on hyvin "kuvioinen" ja spraylla saa ainakin varmasti voideltua koko vuuan kuvioista huolimatta.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten. 

Sekoita keskenään kuivat aineet ja suklaarouheet. 

Lisää vaahtoon kerma ja kuivat aineet.

Kaada/lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja tasoita.

Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia.

Anna hiukan jäähtyä ennen kumoamista ja vuuan irrottamista. 

Jäähtyneen kakun voi koristella esimerkiksi valkosuklaalla ja toffee/kinuskikuulilla.

IMG_2678-normal.jpg

IMG_2682-normal.jpg

IMG_2684-normal.jpg

Tällaisia herkkuja saivat tämäniltaiset vieraamme =). 

Kuvan ylänurkassa pikkuisen näkyvän piparkakkumoussekakun ohjeen löydät edellisestä postauksestani.