No niin, nyt pääsin vihdoin kokeilemaan näitä Macaronsseja, joista olen kauan haaveillut! Tai ehkä oikeammin olisi sanottu tuon pääsemisen sijasta, että vihdoin viitsein kokeilla tai sain aikaiseksi =). Olen kuullut ja lukenut näistä paljon, saanut sen käsityksen, että nämä joko onnistuvat tai sitten eivät. Ja ilmeisesti vaativat pitkästi harjoittelua, ennenkuin niistä tulee "täydellisiä". 

Noh, annamannan blogia käy kiittäminen nyt, sillä Anna oli kirjoittanut blogiinsa niin hyvät ohjeet ja niksit onnistuneisiin macaronsseihin, että hyvin luultavasti niiden vinkkien ansiosta nämä omani onnistuivat mielestäni hyvin. 

Tällä ensimmäisellä kokeilukerrallani en tehnyt kuin yhdenvärisiä macaronsseja, ja vain yhtä täytettä niihin laitoin. Kuvat ja ohjeet tulevat tähän alle, josta on helppo vilkaista seuraavalla kerralla kun innostuu kokeilemaan eri värejä ja mahdollisesti eri makuisia täytteitä =). Macaronsseja tehdessäni tutkailin kolmesta eri paikasta ohjetta: Kinuskikissan sivuilta, Annamannan blogista ja Keski-Pohjanmaa lehdestä (22.5.2014). Kirjoittamani ohje on siten kaikkien näiden kolmen sekoitus.

IMG_2203.jpg

MACARONS (noin 60 kuorta eli 30 leivosta)

Taikina:

125 g hienoa mantelijauhetta

3 1/2 dl tomusokeria

3 keskikokoisen munan valkuaista (huoneenlämpöisinä!)

1/4 tl suolaa

1/2 dl sokeria (Siro sokeria mieluusti)

elintarvikeväriä (pastaväriä!!)

Maitosuklaatäyte:

100 g maitosuklaata

100 g vaniljatuorejuustoa

 

Vaihtoehto maitosuklaatäytteelle:

Ganache:

140 g tummaa suklaata

125 g kermaa

30 g voita

 

Siivilöi taikinan mantelijauhe kulhoon ja lisää tomusokeri siihen. Pyöräytä seos tehosekoittimessa jauhomaiseksi seokseksi.

Erottele valkuaiset ja laita ne toiseen kulhoon suolan kanssa. Vatkaa valkuaisia keskiteholla kunnes ne ovat saaneet kuohkeutta. Lisää sokeri muutamassa erässä. Jatka vatkaamista keskiteholla, sekoita samalla joukkoon haluamasi elintarvikeväri. Älä laita nestemäistä elintarvikeväriä, jotta taikina ei löysty!

Älä vatkaa "kankeaksi", kovaksi vaahdoksi, vaan jätä notkeaksi ja kiiltäväksi.

Siivilöi tomusokeri-mantelijauhoseos vaahdon joukkoon parissa erässä välillä nuolijalla sekoittaen. Jätä pois se osa mantelijauheesta (max pari ruokalusikallista!), joka ei mene siivilän läpi. Sekoituksen voi tehdä melko ronskein ottein, jotta saat kuivat aineet uppoamaan ja sekoittumaan marenkivaahtoon tehokkaasti. Valmis taikina on sileää ja tasaista. Taikina ei kestä kauaa seisottamista astiassa tai pursotinpussissa.

Kaada taikina pursotuspussiin. Sulje toinen pää esim. pussinsulkijalla. Pursota pellille leivinpaperin päälle kiekkoja, joiden halkaisija on noin 4cm. Taikina on oikean paksuista kun kuoriin ei jää huippuja. Kuoret eivät juurikaan leviä uunissa. Mutta jätä vähän väliä (noin 2cm), sillä kuoret vähän "tasaantuvat" kuivumisen aikana ennen paistamista. 

Anna kuorten kuivua pellillä noin 30-40 minuuttia ennen paistamista, kunnes ovat pintakuivia. KUIVATTAMINEN ON HYVIN TÄRKEÄÄ ONNISTUMISEN KANNALTA!! Mutta älä kuivata liikaa...

Kypsennä uunissa 130 asteessa noin 15 minuuttia. Kuoret eivät saa ruskistua!

Anna kuorien jäähtyä, ja irrota ne vasta sitten varovasti leivinpaperista. Paina tarvittaessa leivinpaperin alta.

Täytteen tekeminen:

Maitosuklaatäytteessä vain sulatetaan suklaa ja sekoitetaan vaniljatuorejuuston joukkoon. Lusikoidaan pursotinpussiin.

Ganachessa kiehautetaan ensin kerma ja voi kattilassa. Sen jälkeen otetaan kattila pois liedeltä ja lisätään joukkoon rouhittu suklaa ja sekoitetaan tasaiseksi. Tämä seos jäähdytetään ja lusikoidaan pursotinpussiin.

Kuoret säilyvät muutaman päivän huoneenlämmössä tai jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Kuoret voi myös pakastaa, ne eivät kärsi yhtään pakastuksesta ja säilyvät pitkään. Kuoret sulavat muutamassa minuutissa, joten saat helposti ja nopeasti ne tarjolle.

IMG_2202.jpg

IMG_2204.jpg