Tällaisen suolaisen piirakan voi nopsasti tekaista vaikka illanistujaisiin tai iltapalaksi perheelle. Miksei se käy välipalaksikin. Piirakkapohjia saa ostaa valmiinakin kaupasta pakastealtaasta, mutta todella helppo ja nopea se on itsekin tekaista.

Tässäpä tämän piirakan ohje:

POHJA:

125g pehmeää margariinia tai voita

3dl vehnäjauhoja

1/2dl kylmää vettä

Nypi margariini ja vehnäjauhot sekaisin keskenään ja lisää sekoittaen nopeasti vesi. Painele taikina jauhotetulla kädellä voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuuan pohjalle.

TÄYTE:

Kinkkua

Pepperonia

Pippurisekoitusta

Suolaa ripaus

2dl ruokakermaa

2 munaa

Aurajuustoa 

Juustoa

Sekoita keskenään kinkku ja pepperoni ja laita ne taikinan päälle. Lisää Aurajuustoa vähän täytteen päälle. Vispaa munien rakenne rikki ja tee "munamaito" sekoittaen munat ja kerma keskenään. Lisää seokseen mausteet ja kaada täytteen päälle. Lopuksi laita juustoraastetta piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla tai vähän alle noin 30minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin ja munamaito hyytynyt. Jos juusto alkaa ruskettua liikaa liian aikaisin, laita folio piirakan päälle uuniin.

Hiukan ennen kuin piirakka on valmis, laitoin kirsikkatomaatin viipaleita koristeeksi päälle ja piirakan hetkeksi uuniin.

IMG_2101-normal.jpg

IMG_2103-normal.jpg