Tässä taannoin silmieni eteen sattui facebookia selatessani tämä Kulinaari blogin Lemon Drizzle Cake. Enpä empinyt lainkaan tallettaa ohjetta ja kokeilla eräänä sadepäivänä tuota niin herkulliselta vaikuttavaa reseptiä. 

Ja niinkuin Kulinaari kirjoittaa, tämä kakku on niin helppo valmistaa, koska ainekset vain sekoitetaan yhteen! Ja lopputulos on kuohkea, maukas ja ihanan raikas.

Laitanpa tännekin ohjeen, sillä tämän ohjeen on pakko pysyä tallessa ja tätä on tehtävä uudelleen! Kulinaarin ohjeessa ei kuorrutetta oltu tehty kakulle, mutta mieheni tahtoi kuorrutteen, joten toteutin sellaisen =).

Itse tein kaksinkertaisen annoksen, joka oli juuri sopiva uunipellilliseen.

MEHEVÄ SITRUUNAKAKKU (Lemon Drizzle Cake)

225 g huoneenlämpöistä voita
225 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
275 g vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
4 suurta kananmunaa
4 rkl maitoa
2 sitruunan raastettu kuori

kostutukseen:
2 sitruunan mehu
170 g sokeria

( Kuorrute: Tomusokeria ja sitruunamehua/vettä )

Syvä uunivuoka n. 30x20 cm
Uuninlämpö 180 astetta

Vuoraa vuoka rypistetyllä leivinpaperilla tai voitele ja jauhota se. 
Mittaa kaikki aineet isoon kulhoon ja vatkaa sekaisin 2 minuutin ajan. 
Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Koita kypsyys tikulla. 

Valmista paistamisen aikana kostuke sekoittamalla sokeri ja sitruunamehu. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut täysin mehun joukkoon.

Ota kakku uunista ja anna levähtää 5 minuuttia. Sivele ensin sokeri-sitruunaseosta runsaasti kakun pintaan ja kaada loput kakun päälle. Anna vetäytyä kunnes kaikki neste on imeytynyt ja kakku jäähtynyt. Leikkaa annospaloiksi.

IMG_3378.jpg

VINKKI: Voit lisätä taikinaan myös runsaan ruokalusikallisen hienonnettua sitruunaverbenaa tai sitruunatimjamia makua ja väriä tuomaan.