RANSKALAINEN SITRUUNA-MARENKITORTTU
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g voita
1 keltuainen
Sitruunakiisseli:
4 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
4 rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
3 keltuaista
1 dl sitruunanmehua
(1 sitruunan raastettu kuori)
1 rkl voita
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
1. Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi.
2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet paitsi voi kattilaan. Kuumenna niitä ja sekoittele kiisseliä koko ajan, kunnes neste paksuuntuu. Lisää voi ja sekoita.
4. Jäähdytä kiisseli ja kaada se sitten uunista tulleen piirakkapohjan päälle.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria joukkoon vähän kerrallaan ja vispaa kunnes vaahto on sileää. Nosta kiiltävä marenkivaahto kiisselillä kuorrutetun piirakan päälle. Voit myös käyttää pursotinta, jos haluat kakusta kahvilakelpoisen näköisen. Painele marenki lusikalla piirakan reunoille asti.
6. Paista torttua 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Piiras on valmis, kun marenki on paistunut valean ruskeaksi. Älä anna pinnan ruskistua liikaa. Torttu maistuu tuoreena parhaimmalta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.