HEDELMÄINEN PÄÄSIÄISKAKKU

POHJA

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

KOSTUTUS

1 -1 1/2 dl appelsiinituoremehua

TÄYTE

1 prk (n. 180g) säilykemandariiniviipaleita

250 g maitorahkaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

5 liivatelehteä

1/2 dl appelsiinituoremehua

2 dl vispikermaa (kuohukermakin käy)

KUORRUTUS

2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

1 dl lemon curd -sitruunatahnaa (aiemmassa postauksessani 2013 löytyy lemon curd ohje, valmiina tätä löytyy myös kaupasta)

KORISTELUUN

hedelmiä, esimerkiksi säilykemandariineja, ananaskirsikoita

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetu kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista pohjaa 200-225 asteisen uunin keskitasolla muutama minuutti, kunnes pohja saanut kauniin värin.

Uunista otettua, kumo pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Leikkaa levy kolmeen yhtäsuureen osaan.

Valuta säilykemandariineista liemi pois. Mausta rahka pienennetyillä mandariinipaloilla, sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Kuumenna kasarissa appelsiinimehu ja liota kuumaan mehuun puristetut liivatelehdet. Vaahdota kerma. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen samalla sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Nosta pohjan yksi osa tarjoilualustalle. Kokoa kakku kostuttamalla pohjaa ensin appelsiinimehulla. Levitä päälle kermaseosta. Jatka kokoamista niin, että päällimmäiseksi jää kakkupohjalevy. Peitä kakku esimerkiksi kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa hetki.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja sitruunatahnalla. Koristele kakku kuorrutteella ja hedelmillä.

IMG_0713-normal.jpg

IMG_0711-1-normal.jpg

IMG_0714-normal.jpg