SUKLAAJUUSTOKAKKU (gluteeniton)

( 21cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan)

POHJA

165 g gluteenittomia suklaisia täytekeksejä

30-40 g margariinia

TÄYTE

1 prk (200g) Valio Viola suklaatuorejuustoa

2-3 dl kuohukermaa

n. 1 dl Valio vaniljakastiketta

3 liivatelehteä

3 rkl vettä

Sokeria oman maun mukaan

Vaniljasokeria oman maun mukaan

VANUKASKIILLE

3 liivatelehteä

1 dl tummaa kaakaojauhetta

0,75 dl sokeria

3 dl kevytmaitoa

 

Laita 21cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja reunoille reunakalvo (tai voitele kevyesti öljyllä).

Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä nämä. Painele keksimassa vuuan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 7 minuutiksi. Valtkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään kermavaahto, tuorejuusto ja vaniljakastike. Lisää seokseen sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan.

Kun liivatelehdet ovat olleet liossa noin 7 min, kiehauta 3 rkl vettä ja lisää kuumaan veteen liotetut liivatteet. Kaada se sitten kermavaahtoseokseen ohuena nauhana hitaasti sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa vain sen verran, että juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Kaada sitten täyte keksimassan päälle vuokaan ja tasoita. Laita jääkaappiin kannen alle hyytymään vähintään 4 tunniksi ennen kiilteen laittamista.

Kun täyte on hyytynyt, voit tehdä kiilteen päälle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita teflonkattilaan maito, sokeri ja kaakaojauhe. Kuumenna seos niin, että aineet sekoittuvat tasaiseksi. Sekoita seosta koko ajan, mutta älä vatkaa, ettei valmiiseen kiilteeseen jää ilmakuplia. Kun liivatelehdet ovat lionneet noin 7 min ja seos on kiehuvaa, lisää liivatelehdet seokseen. Jäähdytä hyvin kylmässä vesihauteessa ennen kakun täytteen päälle laittamista.

Kaada kiille varoen täytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla.

 

IMG_3102-1.jpg

Valitan huonoa kuvanlaatua.... kuvan ottaminen meinasi unohtua, niinkuin kuvasta näkyy, että puoli kakkua jo syöty...