Sain tilauksen kahdesta täytekakusta. Sen kummempaa toivomusta ei ollut, kuin "tavallisia kermakakkuja". Kakut oli tarkoitettu 14-vuotiaan nuoren neidin synttärijuhliin, kahdelle eri päivälle. Vadelma oli toivomusmaku täytteeseen. Hetken mietin millaisia kakkuja tekisin. Toisesta kakusta tuli vadelmakermakakku, jossa toisessa välissä oli vadelma mousse ja kokonaisia vadelmia, ja toisessa vadelmahillo ja kermavaahto. Päällä oli vadelmia ja hyytelösokeri. Tästä kakusta unohtui ottaa kuva.

Toisesta kakusta tuli sisällöltään samanlainen, mutta päällisen tein sokerimassasta ja sen päälle neidin lempivärisiä sokerimassakukkia. Reunoilla ruusupursotukset kermasta.

IMG_3607.jpg

Täytekakkupohja on 6 munan sokerikakkupohja.

Munat punnittu ja samanverran sokeria, jotka vatkataan vaahdoksi. Jauhojen määrä seuraavaa laskutoimitusta käyttäen:  munien paino (gramma) x 0,7 = jauhojen kokonaismäärä

Jauhojen kokonaismäärä x 0,3 = perunajauhojen määrä

1,5 tl leivinjauhetta 6 munan taikinaan jauhojen sekaan.

Laita vuokasprayta kakkuvuuan reunoille, ja leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja laita se vuuan pohjalle. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40-50min, riippuen uunista. Kokeile kypsyyttä tikulla paistamisen loppuvaiheessa.

Kun kakku on kypsä, "tipauta" kakku vuokineen noin 20-30cm korkeudelta leivinlaudan päälle kaksi kertaa ja anna olla vuuassa hetki ennen kumoamista. Muista pyöräyttää esim. veitsellä varovasti reunaa myöten ennen kumoamista varmistuaksesi ettei kakku ole tarttunut kiinni. Kumoa varovasti.

Kakkupohja on leikattu kolmeen osaan. Osat kostutettu vaniljalla maustetulla maidolla.

Sokerimassan alla sokerikreemi, joka tehty tomusokerista ja margariinista + vähän vettä.

Vispikerman joukossa vaniljakreemijauhetta ja tomusokeria tukevoittamassa pursotuksia.