LASKIAISPULLAT (tästä ohjeesta tulee noin 70kpl tavallisia pyöreitä pullia, riippuen tietenkin pullien koosta)

1 litra täysmaitoa (mieluiten ns tankkimaitoa) (veteenkin voi tehdä)

2 munaa

4 dl sokeria

1-2 tl suolaa

2 rkl kardemummaa

50 g tuoretta hiivaa

n. 2 kg vehnäjauhoja

300-400 g voita tai margariinia

Täyte

Vadelmahilloa

Kermavaahtoa

Murenna hiiva kulhoon ja lisää munat ja kuivat aineet (ei vielä jauhoja). Sekoita puuhaarukalla. Lisää reilusti lämmin maito ja sekoita, että aineet "liukenevat" keskenään. Ala lisätä jauhoja pikkuhiljaa. Itse alan vaivata taikinaa käsin kun puuhaarukalla ei enää onnistu. Voi/margariini kannattaa lisätä pehmeänä/juoksevana kun on suunnilleen 2/3 jauhoista lisännyt taikinaan. 

Kun taikina on valmis, peitä astia liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan. 

Leivo sitten jauhotetulla alustalla/pöydällä taikinasta sopivan kokoisia pullia.

Anna niiden vielä kohota pellillä liinan alla hetki ennen paistamista. Voitele pullat munalla ja laita raesokeria päälle. Paista 200-225 asteisen uunin keskitasolla (tai vähän alle) kunnes ovat saaneet kauniin värin. Anna pullien jäähtyä liinan alla ennenkuin leikkaat "hatun" pois ja täytät vadelmahillolla ja kermavaahdolla.

IMG_2331-1.jpg

Tämä ohje on siis ihan peruspullataikinaohje, äidiltäni peritty. Saattaa olla jo jossain aiemmassa postauksessanikin. Täyte on meidän perheelle maistuvimmaksi tehty =). Jokainen täyttäkööt laskiaispullansa niinkuin itse haluaa.