Nuorimman poikani syntymäpäiväksi lohivoileipäkakkua (25hlölle).
Samankaltaisen kakun tein vuosi sitten naapurin tytön lakkiaisiin.
Kakun alimmassa kerroksessa on 8 palaa (2x4) täysjyväpaahtoleivän palaa. Kolmessa kerroksessa on vaaleaa paahtoleipää. Kahdessa välissä on lohitäyte, joka koostuu lämminsavulohesta (500g), remouladekastikkeesta, lohituorejuustosta, kermaviilistä ranskankermasta, tillistä ja mausteista. Keskimmäisessä eli yhdessä välissä on raputäyte, jossa katkarapuja ja ravunpyrstöjä hienonnettuina, raputuorejuustoa, remouladekastiketta, kermaviiliä, ranskankermaa ja mausteita. Kakun kostutukseen käytin laktoositonta maitojuomaa. Kuorrutus Flora kuohun ja ruohosipulituorejuuston seoksella (1:1), jossa mausteita oman maun mukaan. Koristeena kylmäsavulohta, tuorekurkkua, tummia viinirypäleitä, viinisuolaheinää, tilliä ja herneenversoja.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.