No niin, tässäpä tulee nyt ohje tuohon aiemmin postaamaani maatilakakun gluteenittomaan kakkupohjaan
GLUTEENITON TÄYTEKAKKUPOHJA
Ainekset
Munia
Sokeria
Perunajauhoja
Gluteenittomia jauhoja
Leivinjauhetta
Ota esille 3 samankokoista lasia. Lasien koko riippuu monenko munan täytekakun teet. Itse tein kuuden munan kakun, joten tarvitsin aika suuret lasit.
Laita 1. lasiin munat
Laita 2. lasiin yhtä paljon (tai hieman vähemmän) sokeria kuin toisessa lasissa on munia.
Laita 3. lasiin noin 1/3 munien määrästä gluteenittomia jauhoja ja 2/3 perunajauhoja. Lisää jauhojen joukkoon noin 1-2 tl leivinjauhetta.
Tee kakkupohja normaaliin tapaan, eli munat ja sokeri vatkataan hyvin kuohkeaksi vaahdoksi ja puuharukalla sekoitetaan keskenään sekoitetut jauhot joukkoon varovasti. Rasvalla ja gluteenittomilla korppujauhoilla vuorattuun vuokaan sitten taikina ja 175 asteiseen uuniin alatasolle paistumaan vajaaksi tunniksi. Tikulla kannattaa kokeilla kypsymistä.
Anna valmiin kakun olla hetki vuoassa ennen kumoamista. Jäähdytä hyvin ennenkuin leikkaat.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.